Siv Jensen 10 cm fra døden

Stortingsrepresentant Siv Jensen var 10 cm fra å bli drept. Hun kjørte piggfritt og går til frontalangrep mot kampanjen mot piggdekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stopp hetsen mot dem som kjører med piggdekk, sier Siv Jensen (Frp) til Dagbladet.

- Piggdekkavgiften må fjernes straks. Ingen skal straffes på pungen om de setter liv, helse og trygghet foran miljøet, sier Jensen, som forteller om sin nær-døden-opplevelse.

Skjelvende

- Jeg kjørte hovedveien fra Bolkesjø mot Kongsberg. Veibanen var glatt, så jeg kjørte i lusefart. Plutselig mistet jeg enhver kontroll over bilen. Den bare snurret rundt og rundt midt i veien. På den ene siden var det et stup, heldigvis sklei bilen i motsatt retning, over motsatt kjørebane og ut i grøfta. Bilen stoppet mindre enn 10 cm fra en stolpe.

Skjelvende kunne Siv Jensen forlate bilen. Hun hadde flaks, men etter hvert har de alvorlige spørsmålene dukket opp i hodet hennes:

- Hva hadde skjedd om bilen hadde sklidd ned stupet? Eller hva om det hadde kommet en bil eller en buss i motsatt kjørebane? Det var så glatt på veien at det var umulig å styre med piggfrie dekk.

- Jeg hadde kjempeflaks som ikke ble drept. Uhellet sitter fortsatt i meg, sier Siv Jensen.

Krever trygghet

- I kampanjene mot piggdekk er bilistene blitt fortalt igjen og igjen at piggfrie dekk er like sikkert som piggdekk. Det stemmer ikke. Du skal ikke langt unna sentrum før du merker at veien er glatt som en skøytebane. De som bor i Oslo og Akershus, har også krav på å kjøre trygt og sikkert om de skal til Trysil, Bolkesjø, Holmenkollen eller til Skullerud.

Norsk vinter krever piggdekk. knut.moberg@dagbladet.no

DØDEN NÆR: Stortingsrepresentant Siv Jensen angrer på å ha kjørt piggfritt etter nestenulykke.