ANMELDER: Siv Jensen kommer i dag til å anmeld mullah Krekar for trusler. Foto: Scanpix
ANMELDER: Siv Jensen kommer i dag til å anmeld mullah Krekar for trusler. Foto: ScanpixVis mer

Siv Jensen anmelder Krekar i dag

Frp-lederen i harnisk etter Krekars siste uttalelser og er rasende for at politiet ikke reagerer umiddelbart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mullah Krekar sjokkerte igjen Norge da han kom med trusler mot norske myndigheter på en internasjonal presskonferanse i Oslo i går kveld.

- Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne, sa Krekar ifølge TV2.

- Jeg vet ikke av hvem. Ansar Al islam, Al-Qaida, jeg vet ikke. Hvem som helst.

Seint i går kveld oppfordrer Krekars advokat, Brynjar Meling, folk å politianmelde Krekar om de mener uttalelsene er straffbare.

- Svært alvorlige trusler Siv Jensen tar Meling på ordet.

- Det er soleklare trusler fra en mann som tidligere er erklært en fare for rikets sikkerhet. Det er grovt at politiet ikke reagerer umiddelbart, sier Frp-lederen til Dagbladet.

- Jeg tipper det er regjeringen som nekter politiet å gjøre noen ting, Fremskrittspartiet kommer til å levere en anmeldelse i morgen.

- Hvor alvorlig synes du truslene er?

- De er svært alvorlige. For det første demonstrerer han et nettverk og kontakter innen terrororganisasjoner - og likevel er mannen fri. Så framsetter han trusler direkte mot norske politikere. Nå har regjeringen sittet stille lenge nok og sannsynligvis sittet på politiet også. Grensene er langt overskredet.

- Krekar er «skum» Krekar ble endelig utvist fra Norge i 2005, men vedtaket er ennå ikke effektuert siden sikkerheten hans i Irak ikke kan garanteres. Den tidligere lederen av Ansar Al Islam er også erklært å være en fare for Norges sikkerhet i en høyesterettsdom fra 2007.

- Det er helt ubegripelig at den mannen går fri. Det er mer enn nok grunnlag for å få satt ham i forvaring. At det tar lang tid å kaste ham ut av landet, får så være. Men å la ham være fri har jeg ingenting til overs for, sier Jensen.

- Her blir godt integrerte folk ekspedert ut av Norge, mens «skum» som dette skal man ta vare på.

Jensen eller en annen justispolitiker i Frp kommer i dag til å levere anmeldelsen.

- Sikkerheten hans er tydeligvis viktigere enn sikkerheten til norske borgere. Det aksepterer jeg ikke.

BLIR ANMELDT: Mullah Krekar. Foto: Scanpix
BLIR ANMELDT: Mullah Krekar. Foto: Scanpix Vis mer