Siv Jensen åpner opp for innreiseforbud som voldtektsstraff

- Det er naturlig å stille spørsmålet, sier Siv Jensen.

SKAPER DEBATT: Siv Jensens Facebook-utspill skaper sterke reaksjoner, blant annet fra bistandsadvokaten til et voldtektsoffer. Foto: Scanpix/Facebook
SKAPER DEBATT: Siv Jensens Facebook-utspill skaper sterke reaksjoner, blant annet fra bistandsadvokaten til et voldtektsoffer. Foto: Scanpix/Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siv Jensen åpner i kveld opp for at utlendinger som begår voldtekt i Norge kan straffes med innreiseforbud, hvis de flykter til hjemlandet. Dermed kan de slippe rettssak og straffeforfølging i Norge, mens de lever fritt i hjemlandet.

Uttalelsen kom i en Facebook-melding som reaksjon på dagens sak i Verdens Gang, der hovedstadsavisa skriver at en irakisk mann som er siktet for seks voldtekter har flyktet hjem til Irak.

Siv Jensen skriver følgende på Facebook:

«Angivelig voldtektsmann har visst rømt tilbake til Irak.. Beste straff for ham må jo være innreiseforbud til Norge for evig og alltid. Var visst ikke så farlig i Irak likevel, eller?»

- Åpent spørsmål Frp-lederen benekter overfor Dagbladet at hun har trukket noen konklusjon angående hva som er riktig straff for den angivelige serievoldtektsmannen.

- Jeg tillater meg å reise en del spørsmål, foreløpig har jeg ikke trukket noen konklusjoner, sier Jensen til Dagbladet.

- Du skriver «Beste straff for ham må jo være innreiseforbud til Norge for evig og alltid», det er ikke akkurat formulert som et spørsmål?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer