- Siv Jensen driver med en systematisk stigmatisering av meg

Frp-formannen mener Aps partisekretær bruker \'zimbabwe-metoder\'.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag oppsummerte Siv Jensen det siste halvåret for Frp, og journalistene ble servert kaker og jordbær med fløte på pressekonferansen. Men det var Arbeiderpartiets partisekretær som ble servert de saftigste glosene.

- Martin Kolberg bruker Zimbabwe-metoder, det virker som om det er det eneste virkemiddelet han har for å true på plass et fortsatt flertall for den sittende regjeringen, sa Siv Jensen, og viste til Kolbergs utspill mot det han kaller «den nye overklassen» i Norge.

- Vi står ved et tidsskille hvor det finnes det jeg vil karakterisere som en vulgær overklasse som mener at pengemakt er en demokratisk legitim makt, og det er helt uakseptabelt, sa han til NRK i går.

Tør ikke diskutere

På spørsmål om hva hun mener med Zimbabwe-metoder, sa Jensen at det er å fjerne de man ikke liker.

- Men i Zimbabwe dreper man jo mennesker?

-  Ja, det gjør vi jo ikke her. Men det er et poeng at man velger å fjerne opposisjon. Kolberg mener at de rike han angriper, ikke har rett til å delta i den norske demokratidebatten. Det syns jeg er drøyt, sa Jensen.

Kolberg sier til Dagbladet.no at Jensens utspill føyer sin inn i rekken av negative karakteristikker av ham selv.

- Siv Jensen driver med en systematisk stigmatisering av meg. Hun har kalt meg både for \'pamp\' og \'korrupt\' og snakker gjerne til meg i en nedlatende tone. Men dette er nok den mest negative merkelappen hun har kommet med.

DRØYE BESKYLDNINGER - I moderne politisk historie kan jeg ikke huske at noen politikere har sammenliknet en kollega med en diktator, sier Martin Kolberg, Aps partisekretær, til Dagbladet.no Foto: SCANPIX
DRØYE BESKYLDNINGER - I moderne politisk historie kan jeg ikke huske at noen politikere har sammenliknet en kollega med en diktator, sier Martin Kolberg, Aps partisekretær, til Dagbladet.no Foto: SCANPIX Vis mer

Partisekretæren mener Jensens oppførsel skyldes at han er en sterk politisk utfordrer, og at Jensen sjelden tør å gå inn i selve de prinsipielle polititiske diskusjonene.

Krever beklagelse 

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) krever at Jensen unnskylder dagens utspill.

- Jeg regner med at Siv Jensen kommer til å beklage. Situasjonen i Zimbabwe er så alvorlig at det er et utrykk for manglende dømmekraft å sammenligne en frisk politisk debatt i Norge med drap, trakassering og undertrykkelse i Zimbabwe, sier han til Dagbladet.no.

Men Siv Jensen vil ikke beklage, og beskylder statsministeren for det samme som hun selv blir anklaget for.

- Det er typisk at Stoltenberg tar en slik tilnærming i stedet for å svare på den utfordringen han har fått av meg i dag, sier Jensen.

På pressekonferansen ba Frp-formannen statsministeren klargjøre om regjeringen står bak Kolbergs utspill.

Jensen sier til Dagbladet.no at uttalelse om Zimbabwe var en spissformulering som handlet om en metodebruk hun tar avstand fra.

- Jeg sammenlikner ikke Kolberg med Mugabe, det har jeg aldri gjort, sier hun.

- Blir mobbet

Det som særlig har fått Kolberg til å se rødt de siste dagene, er finansmannen Ola Mæhles refsing av regjeringen, gjennom blant annet Dagbladet, fra sin rådyre 50-årsfeiring i St. Tropez i Sør-Frankrike.

Mæle selv mener at Martin Kolberg nå legger opp til en misunnelsesdebatt, og han er svært irritert over at Ap-politikeren hevder at han bare betaler 200 kroner i skatt.

-  Martin Kolberg prøver å mobbe næringslivsaktører som meg selv ut av den offentlige debatten, sier Mæhle til NRK.

Kolberg selv avviser mobbepåstandene.

- Mæhle må finne seg i å møte motstand uten å ta den fornærmede tonen han nå har lagt an, sier Kolberg til Dagbladet.no.

<B>BEKLAGER IKKE</B>: Frp-formann Siv Jensen mener Zimbabwe-uttalelsene var en spissformuligering hun ikke trenger å gi noen unnskyldning for.