- Siv Jensen er den største trusselen mot norsk oljenæring

Aps partisekretær mener at «vet ikke» om oljeutvinning i Lofoten «ikke er sexy, men ansvarlig». Anklager Frp for oljepopulisme.

KLAR TALE: Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen fortalte hva partiet mener om oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen. Foto: Matias Nordahl Carlsen
KLAR TALE: Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen fortalte hva partiet mener om oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen. Foto: Matias Nordahl Carlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOFOTEN (Dagbladet): - Arbeiderpartiet vil ikke ta en beslutning om å åpne Lofoten og Vesterålen for olje- og gassutvinning uten all kunnskap på bordet og det kommer først i 2010, var partisekretær Raymond Johansens klare beskjed til lokalbefolkningen i Lofoten da han entret podiet på Svolvær torg i dag. - Vi vil vite mer om havbunnen, de biologiske og fysiske forholdene i miljøet. Vi vil også vite mer om mulighetene for olje og gass i disse områdene. Og undersøkelsene blir tidligst ferdig neste år, sa Johansen til Dagbladet etterpå.

- Sikre lokalsamfunnUtover pressen og partiapparatet var mengden Ap-tilhengere og oljemotstandere fra Folkeaksjonen mot oljeutvinning likelig fordelt, totalt 40-50 stykker.

- Oljeutvinning her oppe er et av de viktigste spørsmålene de neste ti årene. Det handler om olje og gass som kan sikre skoler, sykehus og trygghet for lokalsamfunn og framtidige generasjoner, sa Johansen, før han dreide over på mange skeptikeres fanesak.

- Og det handler om fiskeriressurser og de enorme naturressursene som er i havet, sa han og understreket at Ap ikke ville sette fisken på spill for å utvinne olje, dersom man må velge.Etter det Dagbladet kjenner til er besøket fra Johansen trolig det eneste lofotingene får oppleve fra toppsjiktet i Ap denne valgkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer