Siv Jensen er ikke lenger formann

Frp moderniserer seg.

FØRSTE LEDER: Siv Jensen blir den første lederen av Fremskrittspartiet, som nå kvitter seg med betegnelsen formann på helgas landsmøte. Foto: Marit Hommedal/Scanpix
FØRSTE LEDER: Siv Jensen blir den første lederen av Fremskrittspartiet, som nå kvitter seg med betegnelsen formann på helgas landsmøte. Foto: Marit Hommedal/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Frps landsstyre har enstemmig vedtatt å innstille på vedtektsendring under helgens landsmøte. Dermed får Siv Jensen tittelen partileder i stedet for partiformann, på linje med de øvrige politiske partiene.

- Partiet har jo vært konservativt på dette området, noe jeg har hatt stor respekt for. Også fordi jeg mener tittelen ikke skjemmer noen, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Siste formann
Men Jensen opplyser at hun nå ikke ser noen gode grunner til å bevare formannstittelen lenger.

- Det er naturlig å gå over til leder. Jeg mener at dette er riktig.

Vedtektsendringen krever to-tredjedelers flertall på landsmøtet.

- Alt jeg har fått av signaler tyder på at landsstyrets innstilling blir vedtatt og at jeg dermed kan holde min landsmøtetale som Fremskrittspartiets siste formann og første leder, sier Siv Jensen.

På høy tid
Kommunikasjonssjef Ingeborg Grimsmo ved Likestillings- og diskrimineringsombudet sier til Dagbladet at hun synes det er flott at Fremskrittspartiet ser betydning av et kjønnsnøytral ledertittel.

- Man må vel også kunne si at det var på høy tid, sier Ingeborg Grimsmo.