Regjeringsforhandlingene

Siv Jensen er krystallklar: – Uaktuelt å øke skatte- og avgiftsnivået

Frp kommer ikke til å delta i en regjering som øker skatte- og avgiftsnivået, understreker Siv Jensen i forkant av forhandlingene om samarbeid med KrF.

UAKTUELT: - Fremskrittspartiet sitter ikke i regjering for moro skyld, men for å gjennomføre vår politikk, sier Siv Jensen. Foto: NTB Scanpix
UAKTUELT: - Fremskrittspartiet sitter ikke i regjering for moro skyld, men for å gjennomføre vår politikk, sier Siv Jensen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke aktuelt å skjerpe skatte- og avgiftsnivået, heller ikke bilavgiftene. Skatte- og avgiftsnivået skal ned, ikke opp, sier finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Budskapet er myntet på KrF, som i budsjettsammenheng har gått inn for milliardøkninger, blant annet i engangsavgiften og drivstoffavgiftene.

De tre regjeringspartiene og KrF ble langt på vei ferdig med sonderingene før jul og vil etter alle solemerker innlede formelle regjeringsforhandlinger over nyttår.

Jensen understreker at det kommer til å bli «alle mot alle», og ikke «tre mot en» når forhandlingene starter.

- Vi må ha synlig gjennomslag for vår politikk – det være seg innenfor asyl-, innvandrings- og integreringspolitikken, skatte- og avgiftsopplegget og samferdsels- og bilpolitikken. Fremskrittspartiet sitter ikke i regjering for moro skyld, men for å gjennomføre vår politikk, sier hun.

Allianser og omkamper

At kortene deles ut på nytt, betyr at Venstre og KrF kan slå sine pjalter sammen for å stå sterkere mot Frp når de ser seg tjent med det, for eksempel i klimapolitikken, og at Frp kan prøve å få reversert KrF-seire, som fjerningen av momsgrensen på småhandel og de nylige innstrammingene i taxfree-ordningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer