Siv Jensen er minst pop på blå side

Frp-lederen har ikke bare havnet i skyggen av Jens og Erna. Nå er Siv Jensen den minst populære partilederen på borgerlig side.

ERNA ER STJERNA: Ett år foran neste stortingsvalg er det Høyre-leder Erna Solberg som er mest populær som partileder, mens Stoltenbergs argeste utfordrer under sist stortingsvalg, Siv Jensen, har dalt i popularitet. På spørsmål fra Ipsos MMI har er representativt utvalg svar på om de synes hver partileder gjør en god, middels, eller dårlig jobb for sitt parti. Foto: Dagbladet Grafikk
ERNA ER STJERNA: Ett år foran neste stortingsvalg er det Høyre-leder Erna Solberg som er mest populær som partileder, mens Stoltenbergs argeste utfordrer under sist stortingsvalg, Siv Jensen, har dalt i popularitet. På spørsmål fra Ipsos MMI har er representativt utvalg svar på om de synes hver partileder gjør en god, middels, eller dårlig jobb for sitt parti. Foto: Dagbladet GrafikkVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet og Ipsos MMIs nye partilederbarometer viser at Siv Jensen er den av partilederne på borgerlige side som er dårligst likt av folket.

I målingen er et representativt utvalg blitt spurt om hvordan de vil vurdere jobben hver av lederne gjør for sitt parti.

På topp er, som Dagbladet skrev søndag, Erna Solberg. Hele 79 prosent av de spurte mener Høyre-lederen gjør en god jobb. Jens Stoltenberg må tåle en andreplass med 62 prosent.

Duellerte med Jens
Jens Stoltenbergs argeste utfordrer foran forrige stortingsvalget i 2009, Siv Jensen, har dalt betraktelig i popularitet siden hun og statsministeren duellerte om velgernes gunst.

- Dette viser at oppslutningen av hvordan lederne gjør det preges av hvordan det går med partiet, sier valgforsker Bernt Aardal til Dagbladet.

Gjennom hele 2008 mente over 50 prosent av folket at hun gjorde en god jobb som partileder. Tilsvarende lå Jens Stoltenberg over 40 prosent. Men dette bildet er ikke lenger å spore.

- Ting snur fort i politikken. Det handler litt om hvilken situasjon partiene står i perioder. Det har vært mindre hyggelige tall for andre partiledere, også. Slik er det, og slik skal det også være, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Dårligst likt
Nå er Siv Jensen dårligst likt av de borgerlige partilederne. Bare 36 prosent av de spurte mener hun gjør en god jobb.

Både KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstres leder Trine Skei Grande er mer populær enn Frp-lederen. Henholdsvis 42 og 40 prosent av de spurte mener de to gjør en god jobb som partileder.

- Nei, men det er jo ganske positivt det. Det betyr at til tross for et krevende år, som har handlet mye om mer enn bare å smile, så synes jeg at jeg står godt i det. Nå har vi lagt bak oss et år med mye vondt og vanskelig. Nå må vi rette blikket framover. Jeg synes det er bra at velgerne følger med, sier Jensen om et tøft år med en rekke sex-skandaler i Frp.

SIV UTE AV FOKUS: Nå er det Erna Solberg som har tatt over rollen som Jens Stoltenbergs argeste motstander. Forrige stortingsvalg var det Frp-lederen. Her intervjues Jens Stoltenberg med Siv Jensen i bakgrunnen i forbindelse med framleggingen av statsbudsjettet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SIV UTE AV FOKUS: Nå er det Erna Solberg som har tatt over rollen som Jens Stoltenbergs argeste motstander. Forrige stortingsvalg var det Frp-lederen. Her intervjues Jens Stoltenberg med Siv Jensen i bakgrunnen i forbindelse med framleggingen av statsbudsjettet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Jensen har også måttet tåle å stå i det personlig. Carl I. Hagen gikk ut i åpen strid med Frp-lederen da det i vinter ble klart at han ikke fikk Frps plass i Nobelkomiteen.

- Det har vært en vanskelig periode for partiet, men også spenningen mellom Hagen og Jensen har gått ut over hennes popularitet, sier Aardal.

Lysbakken på bånn
Audun Lysbakken fikk en knalltøff bakkestart som ny SV-leder i våres. Dagbladet kunne avsløre om hvordan hans departement hadde gitt penger til et underbruk av SVs ungdomsorganisasjon, Jenteforsvaret. Seinere valgte Lysbakken å forlate regjeringen.

Flere måneder etter sliter Lysbakken fortsatt. Bare 13 prosent av velgerne mener han gjør en god jobb som partileder.

- Det har vært en tøff start for Lysbakken, men det er positivt at han går frem siden forrige partiledermåling og at SV har fremgang på Dagbladets partibarometer, sier SVs partisekretær Silje Tveitdal, på vegne av partilederen i pappaperm. 
 
Også Sp-leder Liv Signe Navarsete havner langt ned på lista. Riktignok er Rødts nye leder, Bjørnar Moxnes, nederst med bare 9 prosent. Men få vet hvem Moxnes her.

SIV LEDET:Gjennom hele 2008 var Siv Jensen langt mer populær enn Jens Stoltenberg som partileder. Foto: 2012 Dagbladet Grafikk
SIV LEDET:Gjennom hele 2008 var Siv Jensen langt mer populær enn Jens Stoltenberg som partileder. Foto: 2012 Dagbladet Grafikk Vis mer