Siv Jensen er minst pop på blå side

Frp-lederen har ikke bare havnet i skyggen av Jens og Erna. Nå er Siv Jensen den minst populære partilederen på borgerlig side.

ERNA ER STJERNA: Ett år foran neste stortingsvalg er det Høyre-leder Erna Solberg som er mest populær som partileder, mens Stoltenbergs argeste utfordrer under sist stortingsvalg, Siv Jensen, har dalt i popularitet. På spørsmål fra Ipsos MMI har er representativt utvalg svar på om de synes hver partileder gjør en god, middels, eller dårlig jobb for sitt parti. Foto: Dagbladet Grafikk
ERNA ER STJERNA: Ett år foran neste stortingsvalg er det Høyre-leder Erna Solberg som er mest populær som partileder, mens Stoltenbergs argeste utfordrer under sist stortingsvalg, Siv Jensen, har dalt i popularitet. På spørsmål fra Ipsos MMI har er representativt utvalg svar på om de synes hver partileder gjør en god, middels, eller dårlig jobb for sitt parti. Foto: Dagbladet Grafikk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet og Ipsos MMIs nye partilederbarometer viser at Siv Jensen er den av partilederne på borgerlige side som er dårligst likt av folket.

I målingen er et representativt utvalg blitt spurt om hvordan de vil vurdere jobben hver av lederne gjør for sitt parti.

På topp er, som Dagbladet skrev søndag, Erna Solberg. Hele 79 prosent av de spurte mener Høyre-lederen gjør en god jobb. Jens Stoltenberg må tåle en andreplass med 62 prosent.

Duellerte med Jens Jens Stoltenbergs argeste utfordrer foran forrige stortingsvalget i 2009, Siv Jensen, har dalt betraktelig i popularitet siden hun og statsministeren duellerte om velgernes gunst.

- Dette viser at oppslutningen av hvordan lederne gjør det preges av hvordan det går med partiet, sier valgforsker Bernt Aardal til Dagbladet.

Gjennom hele 2008 mente over 50 prosent av folket at hun gjorde en god jobb som partileder. Tilsvarende lå Jens Stoltenberg over 40 prosent. Men dette bildet er ikke lenger å spore.

- Ting snur fort i politikken. Det handler litt om hvilken situasjon partiene står i perioder. Det har vært mindre hyggelige tall for andre partiledere, også. Slik er det, og slik skal det også være, sier Siv Jensen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer