Siv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp

Bompengeopprør i partiet er forklaringen. Frp's gruppeleder i Sarpsborg hevder Frp kan øke oppslutningen markant hvis partiet går ut av regjering.

UTESTENGT: Et enstemmig Frp i Sarpsborg nekter har vedtatt at deres egen partileder ikke er ønsket i byen under valgkampen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
UTESTENGT: Et enstemmig Frp i Sarpsborg nekter har vedtatt at deres egen partileder ikke er ønsket i byen under valgkampen. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Lørdag kveld ble det kjent at et enstemmig styre i Sarpsborg Frp har vedtatt at partileder Siv Jensen ikke er ønsket i byen under valgkampen.

Bompengeopprøret i partiet er forklaringen.

Partiet har slitt stort på meningsmålingene den senere tiden. Framveksten av bompengepartiet Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB) har noe av skylda, noe som provoserer Frp i Sarpsborg.

- Det skulle ikke ha vært grunnlag for opprettelsen av dette partiet. Bompengesaken skulle ha vært vår sak. Men det er ennå ikke for sent. Hvis vi går ut av regjeringen, tror jeg at vi kan øke oppslutningen til Fremskrittspartiet med tre prosent, sier gruppeleder Stein Erik Westlie i Sarpsborg Frp til Sarpsborg Arbeiderblad, som først omtalte saken.

Møtes søndag

Vedtaket fra Sarpsborg Frp blir kjent bare et halvt døgn før Frp-s landsstyre skal møtes for en oppdatering om forhandlingene om bompenger, som regjeringspartiene har drevet siden juni.

Det er ventet at Frp's regjeringsdeltakelse blir tema - i alle fall hvis landsstyret ikke er fornøyd med det de får presentert.

Fylkesleder Liv Gustavsen i Viken Frp sier hun synes det er synd - men at det heller ikke var planlagt noe besøk fra Jensen til Sarpsborg, slik at det ikke egentlig endrer noe.

- Det er veldig trist at Sarpsborg Frp har kommet fram til det og gjort et sånt vedtak, sier Gustavsen, som sier hun er kjent med at det er uro i rørsla nå.

Spent på møtet

Hun er blant fylkeslederne i Frp som har vært tydeligst i sin bompengemotstand, og skal søndag møte partileder Siv Jensen (Frp) for å få en oppdatering på forhandlingene om bompenger.

Hun er spent på morgendagens møte - men vil ikke svare konkret på hva hun mener om regjeringsdeltakelse eller konkrete krav.

- Jeg regner med at det er jobbet godt gjennom sommeren, og at vi får servert noe i morgen, det forventer jeg, sier Gustavsen.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Frp-leder Siv Jensen til «utestengelsen» fra Sarpsborg, men har foreløpig ikke fått svar.