Oslo  20180320.
Finansminister og partileder Siv Jensen (Frp) i vandrehallen i Stortinget etter avgangen til Sylvi Listhaug.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20180320. Finansminister og partileder Siv Jensen (Frp) i vandrehallen i Stortinget etter avgangen til Sylvi Listhaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Siv Jensen får kritikk fra Stortinget i SSB-saken

Får kritikk fra Stortinget.

Mot stemmene til Høyre og Frp får finansminister Siv Jensen (Frp) refs av Stortingets kontrollkomité for sin rolle i den betente SSB-konflikten.

- Vi har landet på at det er grunn til å fremme kritikk for håndteringen av saken. Der er det et flertall både i komiteen og i stortingssalen, sier lederen av kontroll- og konstitusjonskomiteen Dag Terje Andersen (Ap) til NTB.

- I tillegg er jeg glad for at en enstemmig komité slår fast at det ikke bør legges opp til endringer i Statistisk sentralbyrå før det har vært en demokratisk debatt om det. Og hvor vi forutsetter at det kommer en sak til Stortinget, sier Andersen.

- Det er høyst uklart om vi har en finansminister som snakker sant, sier SVs Torgeir Knag Fylkesnes til NTB.

SV valgte likevel å følge flertallet i kontrollkomiteen som nøyer seg med «bare» kritikk av Jensen.

- Det var viktig for oss å få et flertall i komiteen som klart og tydelig refser finansministeren for måten hun har forholdt seg til SSB og Stortinget på, og hvordan hun har opptrådt som statsråd, sier Fylkesnes.

(NTB)