Siv Jensen fikk drapstrussel

Stortingsrepresentant Siv Jensen (Frp) stilte ikke opp som taler på partiets 1. mai-arrangement i Spikersuppa i Oslo etter å ha mottatt drapstrusler. Den antatte trusselmannen ble pågrepet av politiet, og arrangementet ble avviklet uten eggkasting eller annet bråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Straks det tradisjonelle 1.mai-toget var avviklet i Oslo i dag, sveivet Oslo Frp i gang sin 1.mai-markering med svensk dansebandmusikk. Spikersuppa var full av folk: Noen sympatisører, svært mange skuelystne, en gjeng ungdom fra Blitz-miljøet og en stor politistyrke med skjold og køller.

Men denne gangen fikk ikke politiet bruk for skjoldene sine til å avverge at talerne ble truffet av egg og tomater.

Ungdommen fra Blitz-miljøet nøyde seg med å vise fingeren, brøle «bla, bla» og «hold kjeft» mens varaordfører i Oslo Svenn Kristiansen ropte ut at byens ungdomsgjenger er helt ute av kontroll, at dette er en haug snørrunger som ikke er tørre bak øra og at justisminister Aud-Inger Aure må stramme inn i flyktningepolitikken: - Så gjør hun ihvertfall noe nytte for seg.

Drapstrusler

Frp-stortingsrepresentant Siv Jensen skulle vært en av talerne i Spikersuppa i dag, men hun mottok en drapstrussel i forkant av arrangementet, og ville derfor av sikkerhetsmessige grunner ikke stille opp.

Mannen som politiet regner med hadde satt fram truslene, ble pågrepet ved Stortingsgata rett før Frp-markeringen startet. Ifølge vaktleder Even Haga ved kriminalvakten var mannen bevæpnet med kniv. Politiet opplyser at mannen trakk kniven da han ble pågrepet. Han er siktet for trusler mot Jensen og vold mot politiet.

Siv Jensen fikk drapstrulsene over telefon i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer