Siv Jensen flau over «de såkalte feminister»

Angriper «de såkalte feminister».

TORDNER: Partiformann Siv Jensen kritiserte det statlige barnevernet under Fremskrittspartiets valgkampkonferanse i Os i Hordaland lørdag. Hun oppfordret de tillitsvalgte i partiet til å være barnas talsmenn i sine kommuner og fylker. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
TORDNER: Partiformann Siv Jensen kritiserte det statlige barnevernet under Fremskrittspartiets valgkampkonferanse i Os i Hordaland lørdag. Hun oppfordret de tillitsvalgte i partiet til å være barnas talsmenn i sine kommuner og fylker. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets formann Siv Jensen gikk til et kraftig angrep på dem hun kalte «de såkalte feminister» under partiets valgkampkonferanse i Os i Hordaland lørdag.

- Jeg blir flau på vegne av venstresidens såkalte feminister når jeg hører hva det skal stå på parolene 8. mars. Det er ikke paroler til støtte for de millioner av undertrykte kvinner i andre land. I stedet går norske kvinner under parolen «Norge ut av Afghanistan». Men vi er i Afghanistan nettopp for å forsvare menneskerettigheter og hindre at landet igjen skal bli et samfunn der jenter nektes å gå på skole, sa Siv Jensen.

Sovet

- Jeg synes det er pinlig at de såkalte feministene ikke setter søkelyset på den undertrykkingen som foregår av kvinner også i vårt land. De parolene som skal bæres i 8. mars-toget i Oslo representerer i hvert fall ikke meg, sier partiformannen til NTB.

- Hva burde det stå på parolene?

- Nei til kjønnslemlestelse, nei til tvangsekteskap, frihet til å kle seg som en vil, for å nevne tre krav, sier Jensen og legger til at kvinnebevegelsen må ha sovet i flere år som ikke har oppdaget problemene.

Barnevern

Fremskrittspartiet hadde samlet ordførere, fylkesformenn og andre ledende tillitsvalgte fra hele landet til valgkampkonferansen i Os. Etter å ha kritisert det statlige barnevernet kom partiformannen med en spesiell oppfordring til de tillitsvalgte om å dra hjem til sine kommuner og fylker og avdekke problemer i barnevernet.

- Avdekk problemene, vær barnas talsmenn, still krav til regjeringen, sa Siv Jensen, som kritiserte at regjeringen legger ned private barnevernstilbud uten å ha noe annet å tilby.

- Som Albania

Siv Jensen regner ikke med at Fremskrittspartiet kommer til å juble når Nasjonal Transportplan legges fram fredag. Hun er opptatt av at Norge må satse langt mer på veier, og viser til at det pågår en voldsom satsing på veier i østeuropeiske land med mindre penger enn Norge.

- Albania har tre ganger så mye motorvei som Norge, sa hun, og lovet at hvis Frp får makt vil det bli slutt på bompenger og partiet vil gå inn for motorveier mellom de største byene i landet.

Hun sa at bilistene betaler mer i bompenger enn det veiene i mange tilfeller koster.

- Hadde Fremskrittspartiet fått gjennomslag, ville det ikke vært bompenger, sa hun og forsvarte samtidig at partiet lokalt ofte støtter bompengeprosjekter.

- Bompengefinansiering er reinspikka tvang. Går ikke lokalpolitikere med på bompenger, kommer ikke veien med i Nasjonal Transportplan. Da får de ingen penger til vei, og hva skal lokalpolitikerne gjøre da, spurte Frp-lederen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer