Siv Jensen flau over «de såkalte feminister»

Angriper «de såkalte feminister».

TORDNER: Partiformann Siv Jensen kritiserte det statlige barnevernet under Fremskrittspartiets valgkampkonferanse i Os i Hordaland lørdag. Hun oppfordret de tillitsvalgte i partiet til å være barnas talsmenn i sine kommuner og fylker. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
TORDNER: Partiformann Siv Jensen kritiserte det statlige barnevernet under Fremskrittspartiets valgkampkonferanse i Os i Hordaland lørdag. Hun oppfordret de tillitsvalgte i partiet til å være barnas talsmenn i sine kommuner og fylker. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets formann Siv Jensen gikk til et kraftig angrep på dem hun kalte «de såkalte feminister» under partiets valgkampkonferanse i Os i Hordaland lørdag.

- Jeg blir flau på vegne av venstresidens såkalte feminister når jeg hører hva det skal stå på parolene 8. mars. Det er ikke paroler til støtte for de millioner av undertrykte kvinner i andre land. I stedet går norske kvinner under parolen «Norge ut av Afghanistan». Men vi er i Afghanistan nettopp for å forsvare menneskerettigheter og hindre at landet igjen skal bli et samfunn der jenter nektes å gå på skole, sa Siv Jensen.

Sovet

- Jeg synes det er pinlig at de såkalte feministene ikke setter søkelyset på den undertrykkingen som foregår av kvinner også i vårt land. De parolene som skal bæres i 8. mars-toget i Oslo representerer i hvert fall ikke meg, sier partiformannen til NTB.

- Hva burde det stå på parolene?

- Nei til kjønnslemlestelse, nei til tvangsekteskap, frihet til å kle seg som en vil, for å nevne tre krav, sier Jensen og legger til at kvinnebevegelsen må ha sovet i flere år som ikke har oppdaget problemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer