Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv Jensen forlot klimadebatt i raseri

Da Bellona-leder Frederic Hauge nok en gang sabla ned Frps klimapolitikk, fikk Siv Jensen nok: Hun reiv av seg mikrofonen og stormet ut av møtesalen i raseri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en konferanse på Ingeniørenes Hus i Oslo i kveld at klimakrigen mellom Bellona-lederen og Fremskrittsparti-formannen nådde kokepunktet. Den svært opphetede debatten endte med at Siv Jensen forlot panelet i sinne, til bortimot 300 tilskuers store forbauselse.

- Jeg registrerte at Siv Jensen gikk tom for argumenter, sier Frederic Hauge.

- Denne gangen gikk Frederic Hauge over streken, sier Siv Jensen.

Dårlig klima
Tema for debatten, som ble arrangert av Garantiinstituttet for eksportkreditt og Eksportfinans, var hvordan næringslivet kan bidra videre i klimadebatten.

Etter flere innledere satte debattleder Eva Bratholm i gang en paneldebatt med statssekretær i olje- og energidepartementet, Liv Monica Stubholt, REC-gründer Alf Bjørset, Cicero-direktør Knut Alfsen og de to kamphanene Hauge og Jensen.

Det hele begynte pent og rolig, men etter hvert merket debattleder Eva Bratholm at debattklimaet mellom Hauge og Jensen begynte å bli noe forsuret.

- Jeg var opptatt av at dette skulle bli en ok debatt, men jeg merket jo at det ble veldig spent stemning mellom de to, sier Bratholm.

Jensen og Hauge var rivende uenige om både Kårstø-rensing og klimaforliket, og Hauge benyttet anledningen til å si sin hjertens mening om Frps klimapolitikk.

LOKAL OPPVARMING: Om det var drivhuseffekten som slo inn i paneldebatten på Ingeniørenes Hus i Oslo i kveld, vites ikke, men Frp-formann Siv Jensen og Bellona-leder Frederic Hauge fikk i alle fall opp temperaturen i debatten. Det endte med at Siv Jensen forlot debatten i raseri.
LOKAL OPPVARMING: Om det var drivhuseffekten som slo inn i paneldebatten på Ingeniørenes Hus i Oslo i kveld, vites ikke, men Frp-formann Siv Jensen og Bellona-leder Frederic Hauge fikk i alle fall opp temperaturen i debatten. Det endte med at Siv Jensen forlot debatten i raseri. Vis mer

Usaklig vridning
- Jeg var på henne og argumenterte hardt, men Siv var også usannsynlig frekk i sin beskrivelse av situasjonen, sier Frederic Hauge.

- Det ble en usaklig vridning av debatten som rett og slett ikke sømmet seg. Vi satt foran en lydhør forsamling, og jeg var klar for å snakke om miljøtiltak, men han var bare opptatt av å være nedsettende mot meg, sier Jensen.

Det hele endte med at Siv Jensen reiv av seg mikrofonen, reiste seg, og forlot salen med ordene:

- Jeg gidder ikke diskutere mer med deg før du jekker ned det oppblåste selvbildet ditt!

Debattleder Eva Bratholm har aldri opplevd maken.

-Jeg har ledet mange debatter, men det er sjelden jeg ser så sterke følelser. Jeg tror nok at Siv Jensen følte at begeret rant over, hun ble lei av de samme argumentene om igjen, sier Bratholm.

- Ukledelig for Hauge

Jensen mener Hauge viste en manglende respekt for sine motstandere i debatten.

image: Siv Jensen forlot klimadebatt i raseri

-Dette er første gang i min politiske karriere jeg har reist meg og gått fra en debatt, og jeg håper det blir lenge til neste gang. Hauge bør tenke gjennom sin opptreden i dag, for den kledde ham rett og slett ikke, sier Jensen.

Hun vil likevel ikke utelukke å møte Hauge til debatt igjen.

-Men han bør ta lærdom av dette, sier Jensen.

Frederic Hauge mener det er ekstremt viktig å slå hardt ned på holdningene Frp står for i klimasaken.

-Her står vi overfor vår tids største utfordring, og Siv Jensen tåler ikke at jeg går gjennom klimapolitikken hun står for. Jeg kan sikkert være arrogant, men jeg kommer ikke med personkarakteristikker. Såpass må faktisk Siv Jensen tåle, sier Hauge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media