UENIGE:  Justisminister Grete Faremo mener Siv Jensen ikke forstår hvor viktig ledelse er.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UENIGE: Justisminister Grete Faremo mener Siv Jensen ikke forstår hvor viktig ledelse er. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Siv Jensen forstår ikke

Justisminister Grete Faremo tror ikke Siv Jensen og Frp forstår hvor viktig ledelse er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gikk Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, til hardt angrep på den rødgrønne regjeringen og bruken av 60 millioner kroner til ledelse og forskning i Justisdepartementet.

Justisminister Grete Faremo reagerer kraftig på det hun karakteriserer som manglende forståelse av virkeligheten fra Frp-lederen.

Gjørv-rapporten
- Det er tydelig at Siv Jensen ikke har tatt inn over seg Gjørv-rapporten. Der pekes det på hvor viktig ledelse, kultur, holdninger og samhandling er. Det er ikke riktig som Siv Jensen forsøker å framstille det at regjeringen vil bruke 60 millioner kroner på dette. Virkeligheten er at vi skal bruke 10 millioner til dataservere i departementet og 10 millioner til forskning.

- De resterende 40 millionene skal vi bruke på en satsning på et døgnåpent situasjonsrom, faste strukturer og helt konkrete fokus på ledelse, sier Grete Faremo.

- Vi ser også behovet for å styrke underliggende etater og etatsstyring, sier Faremo.

- Styrket ledelse
Justisministeren mener Siv Jensen ikke har tatt inn over seg at Justis- og beredskapsdepartementet trenger å styrke utvikling av ledelse.

- Vi trenger god ledelse for å gjøre noe med IKT-situasjonen i politiet. Men Fremskrittspartiet og Siv Jensen har tydeligvis ikke forstått kritikken fra Gjørv-kommisjonen. Vi skal nå i gang med en politianalyse som skal gi et faglig grunnlag for de politiske rammene for norsk politi i åra som kommer. Det er dette vi skal bruke pengene til, sier justisminister Grete Faremo og legger syrlig til:

- Siv Jensen løper bukk over sin egen tidslinje.