«Siv Jensen har rett til å si hva hun mener» ... Men ett sted går grensa

SSB-sjefen har ingen planer om å si opp jobben. I stedet sier hun at hun er bekymret for SSBs uavhengighet, og går i strupen på Siv Jensen.

KRITIKK: SSB-sjef Christine Meyer har ikke tenkt å si opp jobben sin. I stedet går hun i strupen på sin øverste sjef - finansminister Siv Jensen (Frp). 
 Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KRITIKK: SSB-sjef Christine Meyer har ikke tenkt å si opp jobben sin. I stedet går hun i strupen på sin øverste sjef - finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SSB-direktør Christine Meyer mener Statistisk sentralbyrå (SSB) ble presset av Jensen, og sier at hun frykter for byråets uavhengighet.

- Jeg mener at det kaoset som nå er skapt i SSB er eieren sin skyld, sa Meyer under dagens allmøte i SSB, ifølge NRK.

Under en pressekonferanse klokka 12.30 i dag gjorde hun det klart at hun er «bekymret for SSBs uavhengighet», etter de siste ukers hendelser.

- SSB skal ikke være avhengig av finansministerens politiske tillit. SSB skal være uavhengig og ikke styres politisk. Alle endringer jeg har initiert har vært forankret hos styret og hos eier.

Meyer sa at departementet ikke på noe tidspunkt, før hennes møte med finansministeren 30. oktober, hadde bedt henne om å stoppe prosessen. Før hun fulgte opp med krass kritikk av Siv Jensen:

- Det er vanskelig å forstå hvorfor finansministeren som er opptatt av omstilling og effektivisering i offentlig sektor, ikke ønsker at SSB skal levere på bestillingen i tildelingsbrevet. Jeg opplever også at SSB er blitt presset på innvandringsfeltet, sier hun, og viser at det er blitt framstilt som om SSB driver politisk sensur av rapporten til forskeren Erling Holmøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer