- LØFTER UTEN INNHOLD: - Vi er blitt servert ventetidsgaranti, kreftgaranti og verdighetsgaranti. Ap har ødelagt ordet garanti, sier Siv Jensen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- LØFTER UTEN INNHOLD: - Vi er blitt servert ventetidsgaranti, kreftgaranti og verdighetsgaranti. Ap har ødelagt ordet garanti, sier Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Siv Jensen langer ut mot «Ap-staten»

Frp-leder Siv Jensen anklager Arbeiderpartiet for systematisk å skyve de store samfunnsproblemene foran seg og at resultatet blir helsekøer og vedlikeholdsetterslep i milliardklassen på vei og bane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag fikk «Ap-staten» sitt pass påskrevet. Jensen gikk rett i synet på det største regjeringspartiet da hun innledet på Frps landsstyremøte. Gjennomgangstemaet var den lille manns kamp mot en «arrogant Ap-stat» som serverer den ene innholdsløse garantien etter den andre på helse- og omsorgsområdet.

- Vi er blitt servert ventetidsgaranti, kreftgaranti og verdighetsgaranti. Dette er løfter uten innhold. Ap har ødelagt ordet garanti.

Vi har i åtte år hatt en regjering som ikke klarer å skaffe nok sykehjemsplasser, som ikke overholder tidsfrister, som ikke klarer å trygge innbyggerne og som velter milliardprosjekter på samferdselssektoren over på brukerne som bompenger, hamret Jensen.

Autopilot Hun framholdt at statsminister Jens Stoltenberg ved enhver anledning svarer på utfordringer ved å si «at det aldri er brukt mer på penger» på det ene eller andre området.

- Så har det heller aldri vært så mye byråkrati, er vårt svar. Nå nytter det ikke lenger å skyve problemene i helsevesenet foran seg etter inkasso-prinsippet. Regningen blir alltid større i morgen. Det som trengs etter åtte tapte år, er handlekraft. Den har vi i Frp masse av, sa Jensen.

Frps-lederen gjorde den romerske åndshøvdingen og statsmannen Ciceros ord til sine da hun proklamerte at sikkerheten til folket skal være statens viktigste oppgave. Her mener hun det svikter på bred front og at den lille mann ikke opplever mer trygghet i hverdagen.

Vurdere - Selv riksadvokaten sier ressursene er for knappe. Og hva sier Ap? Jo, de skal vurdere situasjonen. Det er ikke noe å vurdere når folk som sitter inne, slippes ut, og folk som sendes ut, tar seg tilbake til Norge, gang på gang. Noe av det vi trenger, er strengere grensekontroll og lukkede mottak, sa Jensen.

Hun betegnet forfallet på veiene som skremmende og at Ap ikke har evnen til å tenke «utenfor boksen».

- Det er etterslep overalt, både innen vei og bane og på en rekke andre områder. Listen er lang over endeløst forfall. Vi skyver problemene foran oss, med det resultatet at alt bare blir dyrere. Regningen sendes alltid videre.

- Nå er det nok. Frp sier nei til uløste problemer og ja til en ny handlingsregel for bruk av oljepenger. Vi må skille mellom drift og investeringer for framtiden.

Nestledere Jensen vil ikke kommentere medieoppslag om at det skal pågå en hektisk strid i partiorganisasjonen om den ledige nestlederplassen etter Per Arne Olsen. Men hun avviser at det er fløyer i partiet.

- Det er ikke fløyer i Frp. Men det at halve sentralstyret står på valg, skaper selvfølgelig debatt. Ellers har jeg full tillit til at partiet vil finne fram til den beste løsningen, sier hun.

Valgkomiteen i Frp har nettopp hatt sitt første møte, og ifølge Aftenposten er det bred oppslutning om at Per Sandberg fortsetter som første nestleder. Men meningene skal være mer delte om hvorvidt Ketil Solvik-Olsen, som har bekreftet sin interesse, eller Anders Anundsen skal foreslås til vervet som andre nestleder.

Flere partikilder sier at striden har vært blåst ut av proporsjon i mediene, men at ledertroikaen nå synes å falle på plass, spesielt fordi ingen utfordrer Sandberg.

(NTB)