Siv Jensen låste seg inne på do før NRK-debatt

Har prestasjonsangst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen innrømmer at hun har prestasjonsangst. Men ikke sånn at hun blir syk av det.

Da hun skulle debutere i debatt på riksdekkende TV, fikk hun akutt panikkangst, låste seg inne på toalettet og nektet å komme ut igjen.

- Det var i 1997 foran det siste store folkemøtet på NRK før partilederdebatten. Jeg måtte overta for Vidar Kleppe, tror jeg det var, på kort varsel. Jeg var uforberedt og helt urutinert. Da låste jeg meg inne på do, og nektet å komme ut. Jeg satt der ganske lenge, sikkert en time, nesten helt opp til sending, sier Jensen i et intervju med VG.

Hun sier at det var programlederne Ingolf Håkon Teigene og Terje Svabø som til slutt klarte å overtale henne til å komme ut.

- Jeg har heldigvis aldri fått den panikkangsten igjen, sier hun.
Adrenalin
Frp-formannen sier at hun gjør det best i debatter der hun er nervøs på forhånd.

- Men det verste er debatter uten adrenalin, når jeg er helt rolig. Da gjør jeg det ofte dårlig. Jeg leverer mye bedre når adrenalinet bruser. Det beste jeg vet er å gå inn i løvens hule - å delta i debatter der jeg har alle mot meg. Da har jeg alt å vinne, da koser jeg meg, sier hun.


Spent 

Siv Jensen sier at hun var spent på hvordan Carl I. Hagen ville takle det da hun tok over som Frp-formann.

- Men det har gått veldig bra. Det hadde ikke vært lett å ha en syvende far i huset som ikke klarte å holde fingrene fra fatet. Først og fremst tror jeg at det har gått så bra fordi han sikkert hadde tenkt nøye gjennom hvordan han skulle forholde seg til at jeg overtok, sier Siv Jensen.

(NTB)

MEN IKKE NÅ LENGER..: Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg i partilederduell mot Fremskrittspartiets Siv Jensen i Tabloid på Tv2 i høst. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
MEN IKKE NÅ LENGER..: Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg i partilederduell mot Fremskrittspartiets Siv Jensen i Tabloid på Tv2 i høst. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer