Siv Jensen låste seg inne på do før NRK-debatt

Har prestasjonsangst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen innrømmer at hun har prestasjonsangst. Men ikke sånn at hun blir syk av det.

Da hun skulle debutere i debatt på riksdekkende TV, fikk hun akutt panikkangst, låste seg inne på toalettet og nektet å komme ut igjen.

- Det var i 1997 foran det siste store folkemøtet på NRK før partilederdebatten. Jeg måtte overta for Vidar Kleppe, tror jeg det var, på kort varsel. Jeg var uforberedt og helt urutinert. Da låste jeg meg inne på do, og nektet å komme ut. Jeg satt der ganske lenge, sikkert en time, nesten helt opp til sending, sier Jensen i et intervju med VG.

Hun sier at det var programlederne Ingolf Håkon Teigene og Terje Svabø som til slutt klarte å overtale henne til å komme ut.

- Jeg har heldigvis aldri fått den panikkangsten igjen, sier hun.Adrenalin Frp-formannen sier at hun gjør det best i debatter der hun er nervøs på forhånd.

- Men det verste er debatter uten adrenalin, når jeg er helt rolig. Da gjør jeg det ofte dårlig. Jeg leverer mye bedre når adrenalinet bruser. Det beste jeg vet er å gå inn i løvens hule - å delta i debatter der jeg har alle mot meg. Da har jeg alt å vinne, da koser jeg meg, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer