Siv Jensen legger fram statsbudsjettet

Klokka 10 legger finansminister Siv Jensen (Frp) fram regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år.

SE TV LIVE: Klokka 10.00 legges statsbudsjettet for 2020 fram på Stortinget. Det er likevel mye som er klart i allerede. Følg Dagbladet TVs sending for siste nytt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statbudsjettet er forslag på hvordan vi skal ruste Norge for fremtiden og sikre et bærekraftig velferdssamfunn for dagens og fremtidige generasjoner, sier Jensen.

- Akkurat nå er det forhold utenfor våre grenser som utgjør de alvorligste truslene mot fortsatt vekst og velstand i Norge.

- Handelskonflikt mellom Kina og USA og uklarhet rundt brexit er eksempler som skaper usikkerhet og demper veksten i internasjonal økonomi. Vårt beste forsvarsverk å sørge for sunn og solid økonomi og bevare et samfunn hvor vi har tillit til hverandre og en høyt utdannet befolkning. Det viktigste bidraget til det er å sørge for at flest mulig er i jobb, sier Jensen.

En hver eneste nye arbeidsplass er derfor utrolig viktig, sier hun.

Hun understreker at en familie med fulltidsinntekter vil få 9000 kroner i skattelette neste år med regjeringens forslag til statsbudsjett. Som det har kommet fram i lekkasjer, vil regjeringen senke den maksimale grensa for eiendomsskatt fra 7 til 5 promille neste år - og videre til 4 promille året etter.

- Høyere skatt er ikke bare et dårlig svar på utfordringene som ligger foran oss. Det er ikke-svar. Regjeringens svar er å få flere i jobb, sier finansministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer