SNAKKET IKKE POLITIKK: Frp leder Siv Jensen taler på sommerleiren til Fremskritspartiets ungdom på Skottevik i Lillesand fredag.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SNAKKET IKKE POLITIKK: Frp leder Siv Jensen taler på sommerleiren til Fremskritspartiets ungdom på Skottevik i Lillesand fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Siv Jensen lot politikken ligge på FpU-leir

Trampeklapp for Stoltenberg i salen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-lederen ble i tradisjonen tro tatt imot med jublende applaus da hun ankom sommerleiren for å tale. Ikke om politikk, men om viktigheten av å ta vare på demokratiet og ytringsfriheten.

- Vi som parti har aldri vært redde for å ta debatten, det skal vi heller ikke være. Men akkurat nå skylder vi samfunnet og de sørgende å være litt stille, sa Jensen.

Applaus for Stoltenberg Hun roset på ny statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for måten han har håndtert katastrofen på.

- Han er min hvasseste konkurrent, men det han har gjort de siste fjorten dagene, har gjort ham også til min statsminister, sa Jensen og ba tilhørerne gi statsministeren en applaus, noe som ble tatt til følge med jubel og trampeklapp i salen.

Sikkerhetstiltakene på FpUs sommerleir er betydelig styrket, blant annet ved at det til enhver tid er minst fire sikkerhetsvakter til stede på leiren. Samlingen på Skottevik ble fredag åpnet med en seremoni til minne om ofrene for terrorangrepene 22. juli.

Slår tilbake Frp-lederen tror ikke FpU-ungdommen ble skuffet over at hun ikke snakket politikk.

- De er veldig engasjerte og følger med i samfunnsdebattene, så de vet utmerket godt at partiene tar en liten pause. Jeg tror de satte pris på at vi nå setter søkelyset på demokrati og ytringsfrihet, som er ekstremt mye verdt. Noen prøver å kneble ytringsfriheten når det skjer terrorhandlinger, og da er det viktig å slå tilbake med mer av det, heller enn mindre, sa Jensen til NTB etter talen.

- Frps politikk er uendret, påpeker Jensen.

Det vil hun bevise når hun og hennes kolleger omsider tar fatt på de vanskelige debattene som venter.

FpU var lenge i tvil om de skulle gjennomføre leiren utenfor Lillesand. Men Stoltenbergs og AUF-leder Eskil Pedersens ord om at demokratiet må leve videre etter terrorhandlingene, inspirerte 170 FpU-medlemmer til å samles som planlagt denne helgen.

«Til Ungdommen» - Dette er vår måte å vise at vi hedrer de falne og setter umåtelig stor pris på den innsatsen de gjorde for å få unge mennesker engasjert, sa FpU-leder Ove Vanebo i sin åpningstale, som i stor grad var viet tragedien på Utøya og i Regjeringskvartalet.

MINTES OFRENE: Minnestund for ofrene etter terroraksjonenen 22. juli under sommerleiren til Fremskritspartiets ungdom på Skottevik i Lillesand fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
MINTES OFRENE: Minnestund for ofrene etter terroraksjonenen 22. juli under sommerleiren til Fremskritspartiets ungdom på Skottevik i Lillesand fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

Mange i FpU kjente AUF-ere som ble rammet.

- AUF-erne som døde, betalte den høyeste prisen som finnes for politisk deltakelse i et fritt samfunn. Måtte deres deltakelse inspirere flere til å kjempe videre, oppfordret FpU-lederen under minnemarkeringen. Etter åpningstalen sang FpU-erne Nordahl Griegs «Til Ungdommen».

I løpet av de siste to ukene har FpU fått 150 nye medlemmer.

(NTB)

EN ANNERLEDES LEIR:  Leder av Fremskritspartiets ungdom FpU Ove Vanebo taler under årets sommerleir på Skottevik i Lillesand fredag.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
EN ANNERLEDES LEIR: Leder av Fremskritspartiets ungdom FpU Ove Vanebo taler under årets sommerleir på Skottevik i Lillesand fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer