- Siv Jensen løy, sier Cathrin Rustøen

Cathrin Rustøen anklager Siv Jensen for å fare med usannheter. I går kritiserte hun igjen Frp-ledelsen for ikke å ta voldtektsanklagene på alvor. Hun nekter å si hvem som skal ha voldtatt henne på FpU-landsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Siv Jensen rådet meg til ikke å anmelde voldtekten. Da jeg fortalte at saken ikke var anmeldt, ga hun tvert imot uttrykk for lettelse, av hensyn til partiet, følte jeg, sa Rustøen på NRKs «Redaksjon 21».

Hun slår fast at Siv Jensen ikke snakker sant når hun hevder at hun anbefalte Rustøen å anmelde forholdet.

Ifølge Rustøen var ikke motivet å ramme nestformann Terje Søviknes da hun sto fram på Hordaland Frp's årsmøte og startet innlegget med «Jeg er voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Frp».

- Mitt motiv var å få satt søkelyset på noe jeg opplevde som et problem i partiet, sa Rustøen, og la til at hun ikke snakket med 17-åringen i Skien før hun gikk på talerstolen.

Chim Kjølner (22) som har følt seg utpekt som den som skal ha utført voldtekt, så «Redaksjon 21», og reagerer sterkt på Rustøens uttalelser. Han føler seg uthengt i beste sendetid. I dag skal han forklare seg for politiet.

- Det føles helt for jævlig, lød Kjølners kommentar etter sendingen.

Rustøen ble spurt om hun kunne dementere at Kjølner er mannen som skal ha voldtatt henne under landsmøtet til FpU, men hun ville verken bekrefte eller avkrefte det. Tidligere har hun avkreftet mistanke mot andre navngitte tillitsvalgte.