Siv Jensen mener Høyres sykehus-planer svekker handlingsregelen

.. og det synes hun er bra.

FOR FALL: - Dette betyr egentlig at handlingsregelen står for fall. Det å investere i å behandle folk fortere og få dem tilbake i jobb, er noe av det smarteste vi kan gjøre, sier Siv Jensen (FrP) om Høyres reformforslag for sykehusene. Her intervjues hun om kulturpolitikk av Dagbladet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FOR FALL: - Dette betyr egentlig at handlingsregelen står for fall. Det å investere i å behandle folk fortere og få dem tilbake i jobb, er noe av det smarteste vi kan gjøre, sier Siv Jensen (FrP) om Høyres reformforslag for sykehusene. Her intervjues hun om kulturpolitikk av Dagbladet. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre har åpnet for å bruke betydelig midler på å bli kvitt helsekøene, og tidligere denne uken fortalte partileder Erna Solberg mer om innholdet i partiets helseplan.

Blant annet ønsker hun at pasienter selv skal få velge om de skal behandles på offentlig eller privat sykehus, ifølge Aftenposten.

- Står for fall
Da Høyre først presenterte helseplanen i vår, var Siv Jensen negativ, blant annet fordi det er uklart hva reformen vil koste. Nå er hun imidlertid mer positiv og peker på at de økte helsebevilgningene kan undergrave handlingsregelen.

- Dette betyr egentlig at handlingsregelen står for fall. Det å investere i å behandle folk fortere og få dem tilbake i jobb, er noe av det smarteste vi kan gjøre, sier Jensen til Aftenposten.

Handlingsregelen innebærer at staten i gjennomsnitt ikke skal bruke mer enn 4 prosent av oljefondet hvert år. Målet er at pengebruken ikke skal overstige avkastningen.

I motsetning til de aller fleste andre norske partier ønsker Frp å avvikle handlingsregelen.
NTB