Siv Jensen mener innvandring forklarer ulikhet

Opposisjonen refser regjeringen for ulikhetsmeldingen.

SE LIVE: Pressekonferanse på Løkenåsen skole i Lørenskog, der regjeringen legger fram stortingsmeldingen «Muligheter for alle. Fordeling og sosial bærekraft». Finansminister Siv Jensen (FrP), kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V), kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil være til stede. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Innvandring er hovedårsaken til barnefattigdom, mener finansminister Siv Jensen (Frp) som fredag ettermiddag legger fram ulikhetsmeldingen.

– Tallene lyver ikke: 85 prosent av økningen i barnefattigdom er innvandrere. Venstresiden sier de vil bekjempe ulikhet og barnefattigdom, men vil ikke gjøre noe med det som er den største driveren av dem alle, nemlig innvandring, sier finansministeren til VG.

– Hovedårsaken til økte forskjeller er innvandring til Norge, sa Jensen i NRKs Politisk kvarter fredag morgen.

Hun presiserte at den aller viktigste grunnen til ulikheten er at det er for mange barn som vokser opp i familier som ikke klarer å forsørge seg selv.

Ber folk passe seg

Opposisjonspartiene mener Jensen bommer grovt:

- Her har Jensen i seks år gitt nesten hele kaka til milliardærene. Nå ber hun vanlige folk passe seg før innvandrerne tar kakestykket deres, sier Rødt-nestleder Marie Sneve til VG.

- Regjeringen vil ikke ha forskjellene ned, men bare bevare det de kaller «et samfunn med små forskjeller». Det er en skandale. Det betyr at de lever fint med dagens Forskjells-Norge, hvor rikdom og makt allerede nå er fordelt på en dypt urettferdig måte, utdyper hun overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer