ENDELIG HJEMME: Her ankommer Frp-leder Siv Jensen sitt hjem i Oslo halv to i natt. Hun hadde imidlertid ingen planer om å hoppe rett i seng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENDELIG HJEMME: Her ankommer Frp-leder Siv Jensen sitt hjem i Oslo halv to i natt. Hun hadde imidlertid ingen planer om å hoppe rett i seng. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Siv Jensen nektet å svare på flyktningkritikk: - Det er mange som vil synse

Kom hjem halv to i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ganske nøyaktig klokka halv to i natt ankom en sliten Siv Jensen sitt hjem på Nordstrand i Oslo etter å ha sett partiet sitt gjøre et relativt svakt valg.

Fremskrittspartiet lå nemlig an til en oppslutning på 9,5 prosent da 95,4 prosent av stemmene var talt opp i natt.

Mens blitzlysene og regndråpene gjorde sitt for å gjøre livet enda surere for Jensen, gjorde hun som tidligere mandag kveld - valgte å fokusere på det positive.

Full arbeidsdag - Det har vært en lang dag, men det skal det være. På en valgdag er det masse spenning og masse nerver, og nå gleder jeg meg til å gå og legge meg, sier hun til Dagbladet.

- Får du sove etter dette?

- Jeg skal vel se litt nyheter og sånn, tenker jeg, og så skal jeg gradvis komme meg i seng.

- Når er første avtale i morgen?

- Ikke så innmari tidlig, men det er en arbeidsdag i morgen. Det er et budsjett som skal lages og en skattereform som skal på plass, så her er det full fart.

Da hun kom hjem i natt ønsket ikke Jensen å kommentere direkte at Dagbladets kommentator Einar Hagvaag mandag kveld skrev at det dårlige valgresultatet skyldes at «Frp drukner i flyktninger».

- Det er nok mange som kommer til å synse mye om dette. Jeg tror vi skal ta oss tid til å gjøre våre egne, grundige evalueringer, som vi alltid gjør, og så retter vi blikket mot neste valg, sier hun, og understreker at jobben med å løfte partiet fram mot stortingsvalget i 2017 starter allerede tirsdag, sier hun til Dagbladet.

Ser framover I partilederdebatten i Vandrehallen i Stortinget mandag kveld sa Frp-lederen at hun er skuffet over resultatet, men trekker fram Os, der ordfører Terje Søviknes har gjort et brakvalg med godt over 40 prosent.

- Det er viktig at vi klarer å løfte oss samlet i alle de store byene, og vi må løfte oss blant kvinner, sa Jensen.

På spørsmål om Carl I. Hagen hadde forstyrret valgkampen, svarte hun:

- Vi må alle ta ansvaret, og rette blikket fram mot stortingsvalget. Vi står sammen i dette, jeg har ikke noe behov for å fordele skyld. Vi er vant til å stå i stormen, sa Jensen - og nektet å gi Hagens utspill om flyktninger hovedskyld for valgnederlaget.

- For tidlig å evaluere Utenfor hjemmet et kvarters kjøretur fra stortinget, ville hun ikke spekulere i hva som har gått galt for Frp i årets kommunevalg.

- Det er litt tidlig å evaluere, og selv nå har vi ikke de endelige resultatene. Vi skal gjøre som vi alltid gjør, evaluere både valgkampen og resultatene, og rette blikket mot neste valg, sier hun til Dagbladet.