Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv Jensen om Sandbergs Iran-tur: - Jeg ble overrasket

Frp-leder Siv Jensen sier hun aldri har møtt Per Sandbergs nye kjæreste Bahareh Letnes.

OVERRASKET: Frp-leder Siv Jensen sier hun ble overrasket da hun ble kjent med Per Sandbergs feriereise til Iran. Foto: Lars Eivind Bones
OVERRASKET: Frp-leder Siv Jensen sier hun ble overrasket da hun ble kjent med Per Sandbergs feriereise til Iran. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen var gjest i TV 2 Nyhetskanalen i dag tidlig. Der ble hun spurt om hvordan hun vurderte fiskeriminister og partiets nestleder Per Sandbergs sommerferie i Iran.

Partileder og finansminister Siv Jensen sa at hun ikke kjente Per Sandbergs nye kjæreste Bahareh Letnes, og at hun aldri har møtt henne.

Samtidig sa hun at hun ikke var informert på forhånd om Per Sandbergs deltakelse i den iranske nyttårsfesten norooz i den iranske ambassaden sammen med Bahareh Letnes. Da var Sandberg også var justisminister og mange oppfatter denne festen også som feiring av det iranske regimet.

- Han burde ikke vært der

Den iranske ambassaden har i ettertid brukt bilde av Sandberg på første rad i ambassadens lokaler fra denne feiringen på sine nettsider.

- Han burde ikke vært der. Jeg var ikke informert om dette på forhånd.

Hun mener sterkt at Per Sandberg ikke bar bagatellisert partiets eller Norges kritiske holdning til regimet i Iran.

- Overrasket

- Jeg har ikke opplevd at Sandberg bagatelliserer noe som helst. Vi er imot sharia og imot regimets brudd på menneskerettigheter. Per Sandberg er fiskeriminister og han har gjort en god jobb for regjeringen. Jeg liker ikke at det oppstår saker som forstyrrer arbeidet vårt, men han har beklaget at han har reist til Iran uten å varsle på forhånd og beklaget at han hadde med seg sin tjenestetelefon på reisen.

Siv Jensen sier at hun ikke visste om reisen til Iran på forhånd.

-Jeg ble overrasket, sier hun og legger til at hun tok kontakt med både Sandberg og Statsministerens kontor, da hun ble kjent med reisen, for å avklare hvordan saken skulle handteres.

Per Sandberg skrev i et svarbrev til stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) i går at han har bedt om en samtale med Politiets sikkerhetstjeneste (PS) om sitt forhold til kjæresten Bahareh Letnes.

SAKEN: Per Sandberg (Frp) reiste til Iran på ferie med sin kjæreste Bahareh Letnes, noe han kalte en «privat og spontan ferietur». Turen har skapt kaos og nå sitter mange med ubesvarte spørsmål. Vi forklarer deg hva saken egentlig handler om. Video: Anna Näumann / Dagbladet / NRK Vis mer