Siv Jensen om SD: - Et sykdomstegn

Frp-leder Siv Jensen mener det er for selvransakelse i Sverige etter Sverigedemokraternas rekordvalg.

SYKDOMSTEGN: Frp-leder og finansminister Siv Jensen mener Sverigedemokraternas oppslutning i søndagens valg er en reaksjon på et sykdomstegn i svensk politikk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SYKDOMSTEGN: Frp-leder og finansminister Siv Jensen mener Sverigedemokraternas oppslutning i søndagens valg er en reaksjon på et sykdomstegn i svensk politikk. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder og finansminister Siv Jensen mener Sverigedemokraternas oppslutning i søndagens valg er en reaksjon på et sykdomstegn i svensk politikk.

- Jeg ser på Sverigedemokraterna oppslutning som et sykdomstegn som de andre partiene i Sverige bør ta på alvor. Sverige har ikke partier som nyansert og åpent tar debatten om innvandring og integreringspolitikk, noe som kanskje er en av grunnene til at et parti som Sverigedemokraterna får så stor oppslutning. Resultatet kan tyde på at det er tid for selvransakelse, sier Jensen til NTB.

Fredrik Reinfeldts Allianse sikret ikke gjenvalg, og Socialdemokraterna gjorde et historisk sett svakt valg til tross for at Stefan Löfven overtar statsministerstolen. Flere peker derfor på Sverigedemokraterna som en slags valgvinner med sine snaue 13 prosents oppslutning - et parti som Socialdemokraterna og andre har avvist å samarbeide med.

Jensen understreker at Frp har lite til felles med Sverigedemokraterna, og at hun ikke vil legge seg opp i hvordan svenskene organiserer politikken fremover.

- Det er for tidlig å si hva svenskene har i vente, men jeg vil tro Löfven vil ta seg god tid med regjeringsdannelsen. Uansett ser jeg fram til et godt samarbeid, sier Frp-lederen.

(NTB)