Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frps landsmøte 2018

Siv Jensen om Støre: - Svak leder i spagat

- Arbeiderpartiet er ikke lenger i stand til å styre dette landet, sa Siv Jensen i sin landsmøtetale.

UT MOT STØRE: Frp-leder Siv Jensen harsellerte med Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin landsmøtetale. Hun anklaget han for uklarhet og naivitet i innvandringspolitikken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UT MOT STØRE: Frp-leder Siv Jensen harsellerte med Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin landsmøtetale. Hun anklaget han for uklarhet og naivitet i innvandringspolitikken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gardermoen (Dagbladet): Siv Jensen mener Frp har etablert seg som et bedre styringsparti enn Arbeiderpartiet. Og i landsmøtetalen gikk hun nok en gang i strupen på Ap-lederen, som hun anklaget for svakhet og naivitet.

- Vi gjorde et godt valg fordi vi har tydelige politiske løsninger. Vi trenger en streng, ikke slapp og naiv innvandringspolitikk. Med Frp i regjering har vi tidenes strengeste innvandringspolitikk, sa Jensen, og hyllet partiet for en valgkamp som sikret valgseier.

- Slapp å få Jonas og Hadia

- Velgerne ville ikke ha en ny regjering. De ville ha mer av Frp-politikk. Jonas ble ikke statsminister, og Hadia ble ikke justisminister. Det er en seier i seg selv, sa Jensen til stor applaus fra landsmøtet.

- Velgerne vil ikke ha uklarhet og naivitet, de vil ha klar tale. Med Frp i regjering har vi tidenes strengeste innvandringspolitikk. Vi vet hva som er viktig for dette landet, derfor fikk vi ny tillit. Ap var feige i innvandringspolitikken, de vil ta valgfrihet fra eldre og de vil øke skatter og avgifter. Og de har en svak leder som står i spagat i mange viktige saker, som i innvandringspolitikken.

- Den ene dagen prøver han å tøffe seg. Så får han motbør, da stikker han halen mellom beina, slik han gjorde gang på gang i valgkampen.

Skal unngå svenske tilstander

- Det er ikke hatprat å ønske streng innvandringspolitikk og si nei til burka og niqab. Det kan ikke være sånn at det er Ap som skal sitte med definisjonsmakten for hva som er anstendig. Vi lar oss ikke kneble! Innvandringspolitikken er altfor viktig til å bare handle om ord. Det er bare å se til Sverige. Slik skal vi ikke ha det i Norge, og slik blir det ikke noen gang så lenge Frp styrer dette landet, sa Jensen, til stor jubel.

Hun hyllet Sylvi Listhaug, og tok et oppgjør med slapp og naiv integreringspolitikk.

- Sylvi gjorde en strålende jobb i regjering. Hun fortsatte å stramme inn innvandringspolitikken etter Anders, slik at vi fikk kontroll over den største flyktningstrømmen etter andre verdenskrig. Vi kan ikke ta imot flere enn vi kan integrere. For hver dag, hver time, hvert minutt, holder vi kontroll med innvandringen til Norge. De som ønsker å bo i Norge må integrere seg, lære norsk og komme i jobb, sa Jensen.

Hun sa at mange innvandrere jobber og bidrar, men hun tok et knallhardt oppgjør med innvandrere som fnyser av norske verdier og mener menneskers ære følger familier.

- Setter Koranen over norsk lov

- Mange fnyser av våre verdier, lover og regler, og sender barn til koranskoler i utlandet fordi de er blitt for "norske". De mener Koranen står over norsk lov. De er kanskje norske utenpå, men ikke i hjertet, sa Jensen, til stor applaus.

- Noen innvandrermiljøer snakker mye om ære, særlig når det gjelder jenter som kanskje kysser en gutt fra feil familie eller oppfører seg for «vestlig». Slike familier har ikke skjønt noen ting. Ære følger ikke familien, det gjør du deg fortjent til i Norge gjennom innsats, sa Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media