GAMMELT NYTT:  Så vidt meg bekjent er det ingen som forsvarer islamisme i norsk politikk sier statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap).  Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
GAMMELT NYTT: Så vidt meg bekjent er det ingen som forsvarer islamisme i norsk politikk sier statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap). Foto: Håkon Eikesdal/DagbladetVis mer

- Siv Jensen slår inn åpne dører

Ingen forsvarer islamisme i norsk politikk, mener statssekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et intervju med Klassekampen trekker Siv Jensen fram kampen mot radikal islam som vår tids viktigste kamp.

- Gjennom historien har vi klart å bekjempe totalitære ideer som nazismen og senere kommunismen. Som liberalist vil jeg alltid kjempe mot slike ideer og bevegelser. Radikal islam er en mørk og skummel ideologi, og bekjempelsen av den er vår tids viktigste kamp, sier Jensen.

Dette er ikke oppsiktsvekkende, mener statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartement Libe Rieber-Mohn.

- Siv Jensen slår inn åpne dører. Så vidt meg bekjent så er det ingen politikere som forsvarer islamisme i norsk politikk. Selvfølgelig er det en trussel mot det norske samfunn hvis det er grupper som jobber for opprettelsen av en islamistisk stat, og som vil bruke makt for å få til dette, sier Rieber-Mohn til Dagbladet.no.

PST har kontroll
Hun mener imidlertid at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har god kontroll på disse miljøene.

- PST har god kontroll på de små lukkede lommene som predikerer fundamentalistiske ideer. Det sier jo også Siv Jensen. Det store flertallet av muslimer er ikke fundamentalister. Derfor er det viktig at vi støtter opp om sekulære muslimer som kritiserer muslimske miljøer som har en undertrykkende og diskriminerende praksis.

Ifølge Rieber-Mohn sklir Fremskrittspartiet fra barriere til barriere.

- Først lanserte hun snikislamiseringen, og så fikk vi se en liste hvor det viste seg at dette ikke hadde noen substans. Denne debatten er for alvorlig for å bli tatt på denne måten som Frp gjør nå, sier Rieber-Mohn.

- Vi bagatelliserer ikke debatten om integrering. Derfor ga vi Kadra full støtte de hun ble banket på gaten fordi hun tok til orde for en nytolkning av Koranen. Vi tar det alvorlig når kvinner nektes å velge ektemenn selv eller utsettes for omskjæring. Vi har en veldig aktiv integreringspolitikk på mange fronter, hvor sikring av kvinners rettigheter og at alle skal lære seg norsk er noe av det viktigste, sier hun.

Ros for forsøket
- Jeg er totalt uenig i skremselspropagandaen til Jensen, men hun skal ha ros for forsøker å ta debatten. Arbeiderpartiet har avskrevet seg fullstendig ved ikke å ta det Jensen tar opp seriøst, sier venstres Abid Q. Raja.

Ifølge Jensen er han en av få politikere som har tatt henne på alvor.

- Som henne er jeg bekymret for radikalisering og militante utslag av islam. Jeg er glad hun deler min bekymring, men Siv Jensen har ingen empati med dem hun ønsker å påvirke og heller ikke kunnskap eller troverdighet inn i miljøet hun ønsker å redde. Derfor vil hun nesten bare kunne bli en vaktbikkje, men ikke en som får til løsninger, mener han.

- Få med at jeg vil  møte Siv Jensen til integreringsdebatt hvor som helst og når som helst, sier venstrepolitikeren.

VIL DISKUTERE:  Abid Q. Raja vil ta debatten med Siv Jensen når som helst og hvor som helst. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
VIL DISKUTERE: Abid Q. Raja vil ta debatten med Siv Jensen når som helst og hvor som helst. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer