Regjeringen vil endre offentlighetsloven og hemmeligholde kalendere

Siv Jensen snur i omstridt sak - gir fullt innsyn i sin hittil HEMMELIGE kalender

Statsråder i Regjeringen Solberg har i over ett år nektet å gi innsyn i sin Outlook-kalender.

FORESLÅR HEMMELIGHOLD: Regjeringen Solberg har foreslått at offentlighetsloven skal endres, slik at de skal kunne få ha sine kalenderposter i fred. Her fra venstre statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (FrP) og kulturminister Trine Skei Grande (V). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORESLÅR HEMMELIGHOLD: Regjeringen Solberg har foreslått at offentlighetsloven skal endres, slik at de skal kunne få ha sine kalenderposter i fred. Her fra venstre statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (FrP) og kulturminister Trine Skei Grande (V). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har gjennom en rekke artikler beskrevet hvordan statsminister Erna Solberg hemmeligholder sin egen kalender.

Sivilombudsmannen har tre ganger slått fast at kalenderposter er offentlige saksdokumenter. Den første uttalelsen kom ifjor sommer, men likevel har hittil ikke statsrådene ønsket å gi innsyn.

Tirsdag formiddag ble det kjent at Siv Jensen snur - og har innvilget Dagbladet innsyn i over 300 sider med oppføringer i sin kalender.

Finansminister Siv Jensen er blant dem som gjennom flere måneder har nektet å vise frem kalenderen sin, men snur etter at Dagbladet klagde hemmeligholdet inn for Sivilombudsmannen.

Ville ikke gi innsyn

Dagbladet ba om innsyn i april. Finansdepartementet avslo Dagbladets krav om innsyn i juli. I sitt brev til Dagbladet skrev departementet følgende:

«Kalenderen preges av å gi en oversikt over statsrådens aktiviteter. Selv når vi legger til grunn Sivilombudsmennenes uttalelser avgitt i spørsmålet om innsyn i statsministerens kalender kan vi vanskelig se at de konkrete innføringene i statsrådens kalender kan utgjøre saksdokumenter. Vi kan likeledes vanskelig se at innføringene i kalenderen må journalføres og at journalføring må skrives slik at det blir et saksdokument».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer