Siv Jensen stiller seg bak Ernas skisse

Også KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad anbefaler partiet å si ja til skissen.

ANBEFALER: Finansminister Siv Jensen (Frp) forlater statsministerens kontor i Glacisgata.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ANBEFALER: Finansminister Siv Jensen (Frp) forlater statsministerens kontor i Glacisgata. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Frp kan stille seg bak avtalen Erna Solberg har presentert i kveld. Det er en avtale som gir ytterligere kutt i bompengene, sier Siv Jensen i en melding i kveld.

- Sammenlignet med avtalen som ble behandlet i vårt landsstyre gir denne avtalen ytterligere bomkutt for bilistene. Derfor kan FrP stille seg bak Solbergs avtale, fortsetter hun.

Siv Jensen skriver videre at om det hadde vært opp til Frp, ville kuttene vært enda større.

- Men dette beveger seg i vår retning. Det er viktig å kutte kostnadene for norske bilister. Med denne avtalen kan vi endelig avslutte prosessen som har pågått mellom de fire regjeringspartiene, sier Jensen.

- Har tatt for lang tid

Hun sier videre at det har tatt for lang tid å avklare hvordan bompengene skal reduseres.

- FrP har vært utålmodige og er glad for at vi nå endelig kan få en avklaring. Sammenlignet med avtalen som ble behandlet i FrPs landsstyre reduseres bompengene med om lag én milliard ytterligere over en tiårs periode. I hovedsak vil dette skje i distriktene. I tillegg innebærer avtalen økte investeringer i kollektivtrafikken med statlige midler. Dette er noe FrP kan stille seg bak. Veistrekningene der det skal kuttes i bompengene er helt etter FrPs ønske, avslutter hun.

Anbefalt av Ropstad

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad samlet etter det Dagbladet erfarer sitt landsstyre til telefonkonferanse allerede klokka 21 i kveld. Ropstad anbefalte sent fredag kveld partiet å si ja til den siste bompengeskissen fra Solberg (H). Dette erfarer NTB.

Taust fra Venstre

Allerede før pressekonferansen var over hadde KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Frp-leder Siv Jensen avklart at de mener Solbergs skisse bør godtas av partiene.

Fra Venstre og Trine Skei Grande er det en drøy time etter fremdeles taust. Det er usikkert om en avklaring kommer i løpet av kvelden eller om de bruker helgen på å svare på statsministeren bom-ultimatum.

I motsetning til Frp, avviste Venstre den tidligere skissen lagt fram av Erna Solberg.