Siv Jensen tviler på menneskeskapte klimaendringer

Fortalte i Aftenposten-intervju.

TVILER: Frp-leder Siv Jensen svarte i et Aftenposten-intervju tirsdag «ja» på spørsmålet om hun er i tvil om klimaendringene er menneskeskapte. Deretter var hun i kontakt med ulike medier for å «tydeliggjøre» hva hun mener.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TVILER: Frp-leder Siv Jensen svarte i et Aftenposten-intervju tirsdag «ja» på spørsmålet om hun er i tvil om klimaendringene er menneskeskapte. Deretter var hun i kontakt med ulike medier for å «tydeliggjøre» hva hun mener. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen svarte i et Aftenposten-intervju tirsdag «ja» på spørsmålet om hun er i tvil om klimaendringene er menneskeskapte. Deretter var hun i kontakt med ulike medier for å «tydeliggjøre» hva hun mener.

Svarene på spørsmålene om Frps og hennes syn på klimaendringene kommer i en runde med ja- og nei-spørsmål med Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen og hennes redaktørkollega Harald Stanghelle.

Hun svarer «nei» på spørsmålet om hun er overbevist om at klimaendringene som er dokumentert de siste tiårene, er menneskeskapte - og «ja» på oppfølgingsspørsmålet om hun er «i tvil om det».

Overfor NTB framholder hun imidlertid at selv om Fremskrittspartiet «har en nyansert tilnærming til dette», så mener hun at hun selv framstår unyansert i intervjuet. Frp har programfestet at klimaendringene skal tas på alvor, og at føre var-prinsippet skal gjelde, ifølge partilederen. Frp erkjenner at det også er menneskelig påvirkning på klimaet.

- I regjering har vi dessuten ikke bare sluttet oss til klimaforliket, men også forpliktet oss til å forsterke tiltakene i det. Det er på det rene at klimaet endrer seg. Da er det en avsporing å diskutere hvem som forårsaker det, sier Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.