SKATTEKUTT:  Siv Jensen skal fremme et forslag om skattekutt til nesten alle. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKATTEKUTT: Siv Jensen skal fremme et forslag om skattekutt til nesten alle. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Siv Jensen vil gi skattekutt til 90 prosent

Erstatter toppskatt med trinnskatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Finansminister Siv Jensen vil gi skattekutt til 90 prosent av skattebetalerne, og erstatte toppkatt med det de kaller trinnskatt, skriver Dagens Næringsliv.

Når statsbudsjettet legges fram på onsdag, vil Jensen ifølge avisa fremme et forslag om å lette inntektsskatten med flere milliarder. Resultatet vil være at 90 prosent av oss kan få lavere skatt.

De av oss som tjener over tre millioner kroner i året, vil komme dårligst ut om finansministeren får gjennomslag for forslaget.

Regjeringens ønske er å erstatte toppskatt (progressiv bruttoskatt på personinntekt) med det de kaller trinnskatt, et prinsipp der skatteprosenten øker trinn for trinn.

Fra 27 til 25 Selskapsskatten og inntektsskatten vil samtidig settes ned fra 27 til 25 prosent, skriver DN.

Samtidig skal avisas kilder vise til at alle inntektsgrupper vil få en noe lavere marginalskatt.

Jensen ville ikke konkretisere noe da temaet ble brakt på banen i valgkampen i september, utover å bekrefte at det kommer skatteendringer i budsjettet hennes for neste år.
«Regjeringens oppfølging av skatteutvalgets forslag kommer i høst, men jeg har allerede slått fast at det vil bli lettelser i skattenivået. Hvilke skatteendringer som ligger i budsjettet vil bli presentert når det legges fram», skrev Jensen i en tekstmelding til NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer