POLITIKK: Finansminister Siv Jensen vil forenkle Norge. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet
POLITIKK: Finansminister Siv Jensen vil forenkle Norge. Foto: Tommy Arnesen / DagbladetVis mer

Siv Jensen vil ha tips om slurv og sløsing

Finansminister Siv Jensen vil forenkle Norge og inviterer til dugnad .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansminister Siv Jensen og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har innledet en avbyråkratiseringsdugnad, skriver Finansavisen i dag.

- Jeg hører jo at selv mange av dem som jobber i byråkratiet sier at det er blitt for byråkratisk. Det sier meg at vi må forenkle, sier Jensen til avisen.

Lang liste allerede - Vi har allerede en lang liste med innspill, men vi vil ta imot med takk alle innspill, ikke minst fra folk som selv har skoen på, legger hun til.

Frp-lederen opplyser til Finansavisen at hun får veldig mange innspill fra bransjeorganisasjoner, næringsorganisasjoner og enkeltpersoner i møtet med byråkratiet.

- Vi trenger en slik jakt på forbedringer og forenklinger, for da frigjør vi ressurser som unødvendige ordninger legger beslag på i dag, sier hun.

- Skal snu alle steiner
Ifølge finansministeren har norsk økonomi noen utfordringer knyttet til produktivitet.

- Det er imidlertid ikke slik at man løser problemene knyttet til lønnsvekst ved å ta fra folk lønn, men gjennom strukturelle grep som virker over tid, sier hun.

- Vi skal snu alle steiner i vår jakt på imperfeksjoner i skattesystemet og allokeringen av ressursene i samfunnet, slik at de brukes mest mulig effektivt, fortsetter Jensen overfor Finansavisen.

Flere nyheter Få fjellhytter til kupp-pris
Slik får sjefen deg til å jobbe på spreng
- Norske politikere redde for å ta tak i dette