IKKE ENIG: - Vi er rett og slett uenige om hvorvidt forskrifter skal ha tilbakevirkende kraft eller ikke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE ENIG: - Vi er rett og slett uenige om hvorvidt forskrifter skal ha tilbakevirkende kraft eller ikke. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Siv Jensen vil ikke gi forskrifter tilbakevirkende kraft

Avviser KrF-ultimatum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkeparti har stilt ultimatum om at asylbarn og deres familier som er sendt ut fra juli til desember i fjor, får asylsakene vurdert på nytt. Frp-leder Siv Jensen sier det er uaktuelt å gi forskrifter tilbakevirkende kraft.

Venstre og Kristelig Folkeparti avviser mistillit mot justisminister Anders Anundsen (Frp) i asylbarnsaken. Men for å nøye seg med sterk kritikk i stedet for å støtte opposisjonspartienes mistillitsforslag, krever de at alle utsendte mindreårige i perioden fra juli til desember i fjor får asylavslagene vurdert på nytt.

Det vil ikke Frp-lederen uten videre gå med på.

- Uheldig - Vi er rett og slett uenige om hvorvidt forskrifter skal ha tilbakevirkende kraft eller ikke. Jeg konstaterer at Kristelig Folkeparti og Venstre mener det, Frp er uenig. For øyeblikket konstaterer jeg at Venstre og KrF har det synet de har. Vi mener vi har fulgt opp den avtalen vi har med Kristelig Folkeparti og Venstre på en god måte, der vi har en balanse mellom innstramminger på den ene siden og oppmykinger på den andre. Det er uheldig om forskrifter får tilbakevirkende kraft, sa Siv Jensen på Politisk kvarter i NRK tirsdag morgen.

- Kniv i ryggen Frps stortingspolitiker i justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen, legger ikke skjul på at Hareides ultimatum vil bli svært dårlig mottatt.

- Kravet vil utløse en ny storm i partiet, sa han til Dagens Næringsliv mandag.

I begynnelsen av februar uttalte han til Bergens Tidende at et slikt krav «vil være som å kjøre en kniv i ryggen på oss».

Nå er han spesielt opptatt av at de i hvert fall ikke må komme til Norge mens sakene behandles.

- Jeg mener fortsatt at KrF ikke bør få gehør i denne saken. Hvis det likevel ender med en ny vurdering, er det en forutsetning at asylbarna ikke blir sendt til Norge under behandlingstiden, sier Ellingsen.

(NTB)