Siv Jensen vil ikke gi forskrifter tilbakevirkende kraft

Avviser KrF-ultimatum.

IKKE ENIG: - Vi er rett og slett uenige om hvorvidt forskrifter skal ha tilbakevirkende kraft eller ikke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE ENIG: - Vi er rett og slett uenige om hvorvidt forskrifter skal ha tilbakevirkende kraft eller ikke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kristelig Folkeparti har stilt ultimatum om at asylbarn og deres familier som er sendt ut fra juli til desember i fjor, får asylsakene vurdert på nytt. Frp-leder Siv Jensen sier det er uaktuelt å gi forskrifter tilbakevirkende kraft.

Venstre og Kristelig Folkeparti avviser mistillit mot justisminister Anders Anundsen (Frp) i asylbarnsaken. Men for å nøye seg med sterk kritikk i stedet for å støtte opposisjonspartienes mistillitsforslag, krever de at alle utsendte mindreårige i perioden fra juli til desember i fjor får asylavslagene vurdert på nytt.

Det vil ikke Frp-lederen uten videre gå med på.

- Uheldig - Vi er rett og slett uenige om hvorvidt forskrifter skal ha tilbakevirkende kraft eller ikke. Jeg konstaterer at Kristelig Folkeparti og Venstre mener det, Frp er uenig. For øyeblikket konstaterer jeg at Venstre og KrF har det synet de har. Vi mener vi har fulgt opp den avtalen vi har med Kristelig Folkeparti og Venstre på en god måte, der vi har en balanse mellom innstramminger på den ene siden og oppmykinger på den andre. Det er uheldig om forskrifter får tilbakevirkende kraft, sa Siv Jensen på Politisk kvarter i NRK tirsdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer