Siv Jensen: Vil kreve egenandel fra byene

Siv Jensen varsler at byene kan måtte betale en del av bypakkene. På den måten kan bompengene bli lavere for bilistene.

LØFTE: Siv Jensen lover at bompengebelastningen for folk skal ned etter at hun er ferdig med å forhandle i regjering. Video og reporter: Jørgen Gilbrant Vis mer

OS (Dagbladet): Siv Jensen sparket i gang Fremskrittspartiets valgkamp i Os i Hordaland i dag. Sola gløttet akkurat fram da Frp-lederen kom på scenen og partiet serverer gratis hamburgere.

- Urimelig

I disse dager sitter Jensen og forhandler om en bompengeløsning i regjering, og i talen varslet hun en av løsningene som er på bordet for å få ned bompengebelastningen for bilistene i byene.

- Vi sitter nå og forhandler med de andre partiene. La meg si en ting, man kan ikke pålegge bilistene for å betale for alt annet enn vei, det tror jeg mange mener er urimelig. Pengene går til å løse andre store utfordringer, sa Siv Jensen, etter å ha snakket seg varm om oljenæringen og eiendomsskatt.

I dag bidrar staten med 50 prosent av kostnadene i byvekstavtalene, mens kommunene selv sender resten av regningen videre til bilistene.

Bomløsning

Det varsler Siv Jensen at det skal bli en slutt på.

- Vi må stille krav til byene om en egenandel. Er det sånn at de lokale politikerne må betale en andel og ikke sende regningen rett videre til bilistene, tenker de kanskje litt mer på regningen og kostnadskontroll. Jeg kan love dere at den kampen fortsetter og vi skal vinne den, lovet hun velgerne.

Siv Jensen har tidligere varslet at resultatene fra forhandlingene skal komme i løpet av august. De skal så bli lagt fram for Fremskrittspartiets landsstyre, som skal få sin sin mening om forhandlingsresultatet.

Bompenge-løfte

I etterkant av talen lover Siv Jensen at belastningen for bilistene skal ned.

- Bompengebelastningen for folk skal gå ned, og da er det summen av de tiltakene vi diskuterer som avgjør om det blir lavere bompenger for folk eller ikke, sier Jensen til Dagbladet.

- Det var det eneste tiltaket du trakk fram, betyr det noe helt spesielt?

- Jeg synes det var viktig å vise ett eksempel av flere av det vi sitter og diskuterer, sier Jensen, som ikke vil si noe nærmere om når bompengeløsningen kommer.

Krig mot eiendomsskatt

I talen varslet hun også at Fremskrittspartiet skal gå til krig mot eiendomsskatt i alle landets kommuner og trakk naturligvis Frp-kommunen Os som eksempel der nestleder Terje Søviknes er ordfører.

- Jeg vil sende Raymond Johansen på tur til Os for å lære hvordan man kan levere gode tjenester uten å flå innbyggerne med eiendomsskatt, sa Siv Jensen.