TALER IGJEN: Siv Jensen fra partiets landsmøte i fjor. Nå er partiet og Jensen tilbake på Gardermoen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
TALER IGJEN: Siv Jensen fra partiets landsmøte i fjor. Nå er partiet og Jensen tilbake på Gardermoen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Siv latterliggjør veisatsingen til Jens

Hyller vanlige folk i landsmøtetalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GARDERMOEN (Dagbladet): Frp-leder Siv Jensen har på forhånd spurt velgerne på Facebook om råd og innspill til problemer hun kan ta opp i dagens landsmøtetale. Yrkessjåføren Jørgen tok opp problemene med dårlige veier.

- Vi vil virkelig bygge ut veinettet, slår Jensen fast.

Hun kom deretter med spark til dagens regjering.

- Jens kan gjerne slå seg på brystet med de 12 kilometerne de har bygget. Det er jo langt det, sa hun sarkastisk og la til:
- Du kan jo komme helt herfra Gardermoen til Kløfta.

Hun mener problemet er makten som vegbyråkrater har.

- Frp vil ta et oppgjør med disse byråkratene, sier Jensen til stor applaus fra salen.

Hun fortsatte med spark mot de rødgrønne og fortalte om en debatt tidligere på dagen med Ap's partisekretær Raymond Johansen.

- Det var ikke måte på hvor hånfullt han snakket om å gi folk skatteletter. Ingen skal fortelle meg at en sosialist er bedre enn meg til å passe på mine penger, sa Jensen.

Hun slo også fast at partiet skulle i regjering etter neste stortingsvalg i 2013.

- Det handler om å ta vanlige mennesker på alvor, sier Jensen.

Hun kom inn på mange tradisjonelle Frp-saker som helse, eldreomsorg, samferdsel og skatter, men først fortalte hun om hvordan nye medier flyttet makt til vanlige mennesker. Men selv om engasjementet er stort blant folk i integrerings- og asyldebatten, mente hun det var slik at vanlige folk ikke turde å ta opp dette temaet på Facebook-siden hennes av frykt for konsekvensene.

- Men jeg tør å stå frem. Dette er et område hvor vi i Frp etter avtale med det norske folk skal rive ned murene og sørge for at alle mennesker med minoritetsbakgrunn skal ha de samme rettighetene som alle andre, sier Jensen.

Facebook-hyllest
Hun fortalte om hvordan nye medier gjorde at partiet kunne snakke direkte til velgerne uten det hun beskrev som «sensur» fra tradisjonelle medier.

- Det kommer til å endre vår mulighet til å kommunisere med befolkningen, og det endrer befolkningens mulighet til å kommunisere med oss, sier Jensen og trakk særlig fram Facebook.

NAV-refs
Jensen trakk fram en facebook-gruppe som protesterte mot situasjonen i NAV i fjor.

- Vanlige mennesker kan rive den muren. De kan gjøre det mulig med fornyelse og forandring. Frp vil gjerne hjelpe dem med det, sier Jensen.

Hun mener NAV må gjøres mye mer brukervennlig, innføre et erstatningsansvar for etaten og fjerne dagens ledelse.

- De har vist at de ikke er interessert i å hjelpe vanlige folk, sier Jensen.

- De burde ha som hovedansvar å se mennesket som kommer inn i dag. I stedet har vi denne slåsskampen om hvilken kasse som skal betale regningen. Det er uverdig og gir ikke nødvendigvis den rette hjelpen til det mennesket som der og da trenger hjelp, sier Jensen.

Vil satse på helse
Så fortalte hun videre om Janne som er avdelingssykepleier.

-Hun har sendt en sterk historie fra Helse-Norge, slo Jensen fast.

- Hun har sett hvordan nye medikamenter, hvis de blir tatt i bruk, kan gjøre mye for disse pasientene. Men vi tar dem ikke i bruk fordi Norge har angivelig ikke råd til det. Janne har fortalt hvordan hun opplever å forklare dette til pasientene, forteller Jensen.

- Hun spør: Hva er vitsen med å utvikle nye behandlingsmetoder hvis det ikke er budsjett til å utvikle dem? Det er et godt spørsmål Vanlige mennesker kan rive denne muren. De kan sørge for fornyelse hvis de ønsker det. Vi må slutte å late som om vi ikke har penger, for det har vi, sier Jensen.

Hun fortalte videre om hvordan Frp ville bruke mye mer penger på helse og legge mye mer til rette for private aktører.

Siv Jensen løftet også eldreomsorg i talen sin til landsmøtet. Hun slaktet dagens situasjon, og fortalte at det tomme sykehjemmet på Ringvoll

- Problemet er at systemer er viktigere enn mennesker. Det handler om å ville prioritere mennesker framfor systemer, og det gjør vi, sier Jensen.

Hun gikk på talerstolen på Clarion Hotel på Gardermoen like etter klokka 16 i dag.

Frp-lederen liker best å tale uten manus, og heller ikke i dag hadde hun skrevet ned et manus til talen.

Dagbladet kommer med mer.