- Siv og Erna enige om statsrådpostene

Kommer trolig til å presentere den nye regjeringen neste onsdag.

KLARE FOR Å TA OVER: Siv Jensen og Erna Solberg har fordelingen av statsrådene klar, ifølge flere medier. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
KLARE FOR Å TA OVER: Siv Jensen og Erna Solberg har fordelingen av statsrådene klar, ifølge flere medier. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen kommer trolig til å presentere den nye regjeringen onsdag neste uke.

Det får VG opplyst fra flere uavhengige kilder. Også NRK erfarer at Høyre og Fremskrittspartiet er så godt som enige om fordelingen av departementer og statsrådposter, og at den nye regjeringen trolig skal presenteres av Høyre og Statsministerens kontor onsdag neste uke.

Onsdag 16. oktober er valgt som dato for å presentere regjeringskabalen fordi den sittende regjeringen mandag skal bruke dagen på å legge fram det siste budsjettet.

Tirsdag skal kong Harald delta i åpningen av Sametinget i Karasjok. Dermed blir onsdag første mulige dag å gjennomføre presentasjonen på. Den sittende regjeringen ønsker også at dette skal skje denne dagen, ifølge VGs kilder.

Nesten ingen spurt Påtroppende statsminister Erna Solberg (H) opplyser at regjeringskabalen ikke er helt klar, men at den inneholder navn på personer som selv ikke vet at de står oppført.

- Jeg har ikke alle navnene helt klart. Det er mange som ikke vet at de er på den kabalen, fordi det er nesten ingen som er blitt spurt, sier Solberg til NRK.

Hun vil vente så lenge som mulig med å gå i gang med ringerunden til aktuelle kandidater.

- Det er en del ting du ikke gjør ferdig før helt på slutten, nettopp for å forhindre at det står i avisen. Jo flere som er involvert, jo større sannsynlighet er det for at det dukker opp i mediene, sier Høyre-lederen.

Solberg har tidligere signalisert at antall departementer skal reduseres fra dagens 17, og at regjeringen trolig vil få færre enn dagens 20 statsråder.

Maktovertakelse VG skriver at det ennå ikke er bekreftet når de to partiene skal stå klare til å overta makten. Høyre og Frp vil nemlig vente med å bekrefte en dato inntil det er offisielt ved at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har søkt avskjed, og at kong Harald har gitt Solberg oppdraget med å presentere en ny regjering.

- Vi kommenterer ikke dato for en overtakelse før statsministeren har søkt avskjed og kongen har gitt oppdraget med å danne en regjering, opplyser Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes til VG.

Frps kommunikasjonssjef Ole Berget opplyser at han verken kan bekrefte eller avkrefte noen dato for maktovertakelse.

(NTB)