Lunsjtid: Jonas Gahr Støre blir servert av Umar Niaz Khan på Tandoori Corner på Grønland. Da Støre var generalsekretær i Røde Kors som hadde sin bygning på østkanten, stakk han ofte innom her. Offentlig betalt skolemat blir et tema på landsmøtet som starter i morgen. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
Lunsjtid: Jonas Gahr Støre blir servert av Umar Niaz Khan på Tandoori Corner på Grønland. Da Støre var generalsekretær i Røde Kors som hadde sin bygning på østkanten, stakk han ofte innom her. Offentlig betalt skolemat blir et tema på landsmøtet som starter i morgen. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

- Siv og Erna svekker den norske modellen, bit for bit

Derfor vil Jonas Gahr Støre styre Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

— Høyre/Frp-regjeringen fører landet i gal retning. Jeg opplever at noe er på gang, noe er satt i spill av denne regjeringen. Derfor er det avgjørende å vinne fram med en annen kurs i 2017, sier Støre til Dagbladet.

Vi møtes til intervju på Tandoori Corner på Grønland på Oslos østkant, et sted Støre vanket da han jobbet som generalsekretær i Røde Kors noen minutter unna.

Vi møttes her til intervju også før 1.mai i 2008, da Støre selv omtalte seg som «en innvandrer i sosialdemokratiet». Nå er han for lengst integrert. Om få dager åpner han Aps 65. ordinære landsmøte som partiets leder.

—  Jeg føler at jeg er den samme som for åtte år siden, men har lært mye. Og jeg er veldig fylt av den oppgaven og det ansvaret jeg har. Jeg opplever at vi er et veldig samlet parti med ambisjon om å vinne valg slik at vi kan ta ansvar for å føre Norge i en annen politisk retning, sier Støre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn