OLJETØRST: Frp-leder og finansminister Siv Jensen hadde et klart budskap da hun i går talte Frp-ideologi og hennes utsikter for Norge i 2040. Hun mener Norge fortsatt kommer til å ha oljeinntekter og at verden vil være avhengig av hver eneste dråpe olje Norge råder over. Derfor vil hun lete og ta opp olje utenfor Lofoten og Vesterålen. Det får KrF og Venstre til å reagere. 
Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
OLJETØRST: Frp-leder og finansminister Siv Jensen hadde et klart budskap da hun i går talte Frp-ideologi og hennes utsikter for Norge i 2040. Hun mener Norge fortsatt kommer til å ha oljeinntekter og at verden vil være avhengig av hver eneste dråpe olje Norge råder over. Derfor vil hun lete og ta opp olje utenfor Lofoten og Vesterålen. Det får KrF og Venstre til å reagere. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

Siv og Frp ypper til nytt oljebråk

Partiet vil lete etter og ta opp mer olje i Norge. - Provoserende, sier KrF-leder Knut Arild Hareide. - Siv tar feil, sier Venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

I går vedtok Frps sentralstyre at de vil jobbe for at områdene utenfor Lofoten og Vesterålen kan konsekvensutredes og åpnes for petroleumsaktivitet etter 2017.

I samarbeidsavtalen mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF er det nedfelt at regjeringen ikke skal åpne for pe­tro­le­ums­virk­som­het, eller konsekvens­ut­re­de havområdene i perioden 2013-2017.

I går gikk imidlertid finansminister og Frp-leder Siv Jensen opp på talerstolen under et partilederforedrag i Litteraturhuset. Hun skulle snakke om livet etter oljen og hvordan Norge skal se ut i 2040. Hun gjorde det klart hva regjeringspartiet ønsker og at hun ikke har tro på et oljefritt land om 25 år.

- Verden trenger hver eneste dråpe olje Norge råder over. Vi skal fortsette å lete, og teknologien skal avgjøre hva som er miljømessig forsvarlig. Grensene er ikke for langt nord eller for nærme land, sa Jensen fra podiet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn