Siv puster Jens i nakken

Men ingen av dem topper politikkens tillitsbarometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mai har vært nyvalgt partiformann Siv Jensens måned. Det har gitt plusspoeng på VGs kvartalvise tillitsmåling av toppolitikere.

I maimålingen svarer 39 prosent av de spurte at de har stor tillit til Fremskrittspartiets formann og statsministerkandidat. Det er ett prosentpoeng mer enn samme måling i februar. Dermed puster hun Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg i nakken.

I februar sto det 45 - 38 i tillitsfavør Jens. Nå har folkets tillit jevnet seg ut til 40 - 39, fortsatt i favør Jens.

Siv Jensen har også gjort et byks framover på VGs statsministermåling. 24 prosent svarte at de vil ha Frp-formannen som statsminister - mot 19 prosent i februar. Jens Stoltenberg har fortsatt folkets gunst som statsminister. 33 prosent vil ha Jens som statsminister hvis de kunne velge nå - mot 36 prosent i februar.

Ingen av de andre politikerne i målingen - Erna Solberg, Kristin Halvorsen, Åslaug Haga og Jonas Gahr Støre - kommer i nærheten av Siv og Jens som folkets statsminister.

Men ingen truer Jonas Gahr Støres posisjon som politikeren med størst tillit. 57 prosent hadde stor tillit til utenriksministeren i mai.

At han faller ned fra 78 prosent siden februar, tar utenriksministeren med stor ro.

- Vi har tenkt å holde på en stund, og da må vi regne med at det går opp og ned, sier Jonas Gahr Stør til VG. I desember i fjor lå han også på 58 prosent "stor tillit".

Håndteringen av Muhammed-tegningene i februar og Hamas-regjeringen i vår kan ha medvirket til svingningene.

TETT PÅ: Nå har Siv Jensen nesten like stor tillit blant folk som Jens Stoltenberg. Her etter en duell på TV 15. mars i år.