Siv slapp homosmell

Siv Jensen blir ikke pålagt ny homopolitikk.

Landsmøte: Siv Jensen på Frp sitt landsmøte på Gardermoen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Landsmøte: Siv Jensen på Frp sitt landsmøte på Gardermoen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Homofil adopsjon ble det mest betente spørsmålet på Frps landsmøte i dag. Sør-Trøndelag Frp og ungdomsorganisasjonen FpU mener at partiet må åpne opp for at homofile skal få adoptere barn på lik linje med hetrofile. Men forslagsstillerne led nederlag i dagens avstemming.

Bare 78 av de 239 delegatene ville tvinge gjennom endringen nå.

Partiledelsen med Per Sandberg og Anders Anundsen i spissen argumenterte hardt for å utsette forslaget.

Spørsmålet splitter Frp i en verdikonservativ fraksjon med med maktbase i de kristne miljøene på sørvestlandet, og liberalistene som står sterkt i FpU, Oslo og Trondheim.

- Vi ønsker at partiet skal gå i en mer liberalistisk retning. dette er en nødvendig modernisering av politikken sier FpU-leder Himanshu Gulati til Dagbladet.

I dag er det bare KrF og Frp som er på samme linje i denne saken.

Stortingsrepresentant Vigdis Giltun fra  gikk hardt ut mot forslaget:

- Det er ikke en masse foreldreløse barn som venter på å bli adoptert av homofile. Adoptivlandne nekter jo å adoptere bort til homofile. Denne resolusjonen åpner for utstrakt menneskehandel, det synes ikke jeg at Frp skal.

Vil vente
I forslaget argumenteres det med at Frp er et liberalistisk parti som må anerkjenne at enkeltpersoner tar egne valg for livsførsel og samlivsform. «Enkeltindivider skal kunne organisere sine liv slik de selv ønsker», skriver forslagsstillerne.

Partiets redaksjonskomité ønsker å utsette behandlingen den betente saken i ett år. På neste landsmøte skal det nemlig vedtas et nytt program.

- Når partiet eventuelt skal snu 180 grader i en sak er det lurt med en grundigere debatt. Den bør vi ta i programarbeidet, sier partileder Siv Jensen til Dagbladet

Hun åpner opp for at partiet godt kan snu i saken, men ikke ennå. Dette er ikke FpU enige i.

- Vi er mere utålmodige enn som så, sier Gulati.

Homoadopsjon: FpU-leder Himanshu Gulati vil at homofile skal få adoptere barn på lik linje med hetrofile. Foto: Adrian Øhrn Johansen
Homoadopsjon: FpU-leder Himanshu Gulati vil at homofile skal få adoptere barn på lik linje med hetrofile. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer