OPPRØRT: Nestleder Asghar Ali i Islamsk Råd er opprørt over Siv Jensens utspill om snikislamisering. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
OPPRØRT: Nestleder Asghar Ali i Islamsk Råd er opprørt over Siv Jensens utspill om snikislamisering. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIXVis mer

- Siv snakker som tyskerne før krigen

Islamsk Råd opprørt over utspill om snikislamisering. Jens Stoltenberg ber Siv Jensen roe seg ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Den retorikken Siv Jensen bruker, synes vi minner om den retorikken som ble brukt i Tyskland og Europa under jødeforfølgelsene på 30- og 40-tallet. Dette er skremmende, sier Asghar Ali, nestleder i Islamsk Råd til NRK.

Pessimistisk

Uttalelsen kommer som et svar på en tale holdt av FrP-leder Siv Jensen på partiets landsmøte, der hun forsikrer partifellene om at hun skal stoppe det hun omtaler som en snik-islamisering av Norge.

I talen tegnet Jensen et lite optimistisk bilde av hva som vil skje dersom man tillater særbehandling.

Hun viste til Malmö der svensk lov, ifølge Jensen, er erstattet av Sharia-lovgiving i deler av byen og hvor svensk politi knapt våger seg inn i enkelte bydeler.

- Siv har lav selvtillit

Asghar Ali mener Jensen generaliserer og blåser saken opp til urealistiske dimensjoner.

- Det er én jente som har bedt om lov til å bruke hijab til politiuniformen. Hvis det er å snikislamisere Norge, synes jeg Siv Jensen har lav selvtillit på vegne av norske verdier, sier Ali.

Det var Keltoum H. Missoum som først tok opp spørsmålet om hvorvidt hijab burde være tillatt brukt av politi i tjeneste. Hun har nå gitt opp drømmen om å bli politi.

- Ro deg ned

Statsminister Jens Stoltenberg mener Jensen prøver å gjøre den prinsipielle debatten omkring bruk av religiøse symboler med uniform til partipolitikk.

- Siv Jensen bør roe seg litt ned. Alle partier mener at alle i Norge skal respektere norsk lov, og det er selvsagt helt uakseptabelt om noen bruker religion som unnskyldning for å bryte menneskerettigheter eller diskriminere for eksempel kvinner, sier Jens Stoltenberg til NRK.

Støttes av Raja

Venstres Abid Raja berømmer ifølge Aftenposten Jensens advarsel mot gettofisering av Norge. Raja understreker imidlertid at Jensen overdriver dimensjonene i saken.

- Frp har truffet spikeren på hodet når det gjelder hovedproblemstillingene. Det er ikke mange politikere som har turt å snakke realiteter, så jeg vil gi ros til Frp, sier Raja.

•Debatten er når stengt på grunn av en rekke rasistiske innlegg.

FÅR KRITIKK FRA TO HOLD: Siv Jensen kritiseres av statsministeren og Islamsk Råd.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FÅR KRITIKK FRA TO HOLD: Siv Jensen kritiseres av statsministeren og Islamsk Råd. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
- RO DEG NED: Jens Stoltenberg går hardt ut mot Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- RO DEG NED: Jens Stoltenberg går hardt ut mot Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer