Siv snakker ut etter krisemøtet

- Nå må vi ta dette ned til et edruelig nivå, sier Frp-leder Siv Jensen om reaksjonene fra Venstre og KrF på bompengekravene etter krisemøtet i går.

KREVENDE: Partileder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug hadde ei stri tørn under Frps krisemøte om bompenger onsdag. Nå maner hun til edruelighet og ber om arbedisro. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KREVENDE: Partileder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug hadde ei stri tørn under Frps krisemøte om bompenger onsdag. Nå maner hun til edruelighet og ber om arbedisro. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg registrerer at de umiddelbare reaksjonene fra Venstre og KrF ikke har kommet fra partiledernivå. Og det er de andre partilederne jeg forholder meg til, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Blekket hadde knapt tørket på Frp's kravliste etter krisemøtet om bompenger onsdag kveld, før de parlamentariske lederne Terje Breivik i Venstre og Hans Fredrik Grøvan i KrF slo fast at det ikke er aktuelt å innfri Frp-krav som berører innholdet i regjeringsplattformen.

Det tar Jensen med ro:

- Vi har vist i flere år at vi har evne til å snakke sammen. Så nå skal jeg sette meg stille og rolig ned med de andre partilederne i regjeringen og snakke rolig om dette.

- Dere er allerede i gang?

- Vi holder på. Men nå må vi få arbeidsro, svarer en litt knapp Frp-leder.

Nærkontakt med folk

Flere av dem som var på krisemøtet forteller uavhengig av hverandre om en trykket stemning der Jensen sto skolerett og tok imot bøtter med frustrasjon.

- Hvis partiledelsen ikke innså alvoret i forkant av møtet, så gikk det i hvert fall opp for dem underveis at dette ikke bare handler om Carl (I. Hagen) som roper fra et horn på veggen, sier en av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer