Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv suser forbi Jens

Ap falt 3,9 prosent i Manuela-uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Frp er nå fem mandater unna rent flertall på Stortinget. Regjeringspartiene Ap, Sp og SV får bare 67 mandater, viser en ny meningsmåling.

Målingen Sentio Research Norge har gjort for Nationen, Klassekampen og DagenMagazinet, viser at de to høyrepartiene ville fått 80 mandater på Stortinget hvis det var valg i dag.

Det er særlig Frp som går fram fra forrige måned. Partiet er nå størst med en oppslutning på 28,8 prosent, en framgang på 2,8 prosentpoeng. Høyre får 16,9 prosent, det samme som i mai.

Manuela-effekt?
Det er Ap som blør mest på målingen. Partiet har gått ned fra 30,3 prosent i januarmålingen til 26,4 prosent i februar.

Ved valget i 2005 hadde partiet en oppslutning på 32,7 prosent. Målingen er gjort samme uke som Manuela Ramin-Osmundsen måtte gå av som minister, skriver Nationen.

Ellers er det små endringer i målingen. Venstre holder fortsatt et stabilt nivå. Partiet hadde en oppslutning på 6,7 prosent i januar og 6,5 prosent i februar. SV går marginalt fram med 0,4 prosentpoeng til 6,5. Regjeringspartiet Sp er det minste sentrumspartiet også på februarmålingen, og har gått ned 0,2 prosent til 5,1. KrF ligger svært stabilt, og har 6,1 prosent oppslutning.

-Oppsiktsvekkende

Valgforsker Frank Aarebrot synes målingen er oppsiktsvekkende:

 ET HODE HØYERE:  Mens statsminister Jens Stoltenberg og regjeringspartiene basket med statsråd-dramaet rundt Manuela Ramin-Osmundsen, klatret Siv Jensen og Fremskrittspartiet til topps på velgertronen. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix.
ET HODE HØYERE: Mens statsminister Jens Stoltenberg og regjeringspartiene basket med statsråd-dramaet rundt Manuela Ramin-Osmundsen, klatret Siv Jensen og Fremskrittspartiet til topps på velgertronen. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix. Vis mer

- Hvis du får et valgresultat på dette nivået, er det en markant høyredreining i norsk politikk. Siden valget i 2005 har de rødgrønne gått tilbake med ti prosent oppslutning, mens Høyre og Frp har gått fram med 9,5 prosent. Det kan tyde på at folk ønsker et drastisk regjeringsskifte, sier Aarebrot til Nationen. (NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media