Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv svarer på Hagens bønn: - Vi måtte jo gå med på flyseteavgiften, Carl

Siv Jensen svarte på oppfordring fra Carl I. Hagen.

SVARTE SIN GAMLE SJEF: Siv Jensen minnet Carl I. Hagen på at flyseteavgiften var et nødvendig onde for å få gjennom Frp-politikk.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SVARTE SIN GAMLE SJEF: Siv Jensen minnet Carl I. Hagen på at flyseteavgiften var et nødvendig onde for å få gjennom Frp-politikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld kom Carl I. Hagen med følgende bønn til Frp-leder, finansminister og hans tidligere protesjé Siv Jensen: 

-  Vær så snill Siv! Dropp flyseteavgiften eller i alle fall svar hver gang at dette var Venstres budsjettseier, skrev Hagen på Facebook. 

- Nå må du framstå som en Frp-er og ikke bare leder av Finansdepartementet, fortetter Frp-nestoren videre.

Han minnet også Jensen på at tidligere statsminister Kåre Willoch tok sin hatt og gikk etter tap i en kjernesak. 

- Ser også diskusjoner om bilavgifter og da bør du huske at Willoch gikk av fordi han ikke fikk støtte til å øke bensin avgiften fordi oljeprisen midlertidig gikk ned, skriver Hagen.

- Setter pris på Carls engasjement Det var før jul at regjeringen, etter tungt påtrykk fra Venstre, varslet at de vil innføre en flyeseteavgift på 80 kroner. Venstreleder Trine Skei Grande fikk tidligere denne måneden over 150 hatmeldinger, etter en kommentar i Dagbladet. 
 
Nå får Hagen svar fra Jensen. Finansministeren sier hun setter pris på innspill fra sin tidligere sjef, men minner ham samtidig på at hun har gått med på flyseteavgiften for å få gjennom «velkjent Frp-politikk».

- Carl, i likhet med mange andre, har sterke meninger om denne avgiften. Engasjement synes jeg bare er fint. Denne avgiften var ikke en del av regjeringens budsjettforslag, men en del av budsjettforliket med KrF og Venstre i Stortinget, sier hun til Dagbladet.

Ikke vedtatt Sånn sett mener Jensen at flyseteavgiften er et nødvendig onde.
 
- Vi har akseptert en flypassasjeravgift for å få gjennomslag for velkjent, god FrP-politikk som økt satsing på vei, helse, politi og ikke minst 8000 kroner mer i pensjon til gifte og samboende pensjonistpar. 

Finansministeren minner Hagen på at avgiften er ute på høring og lover å gå grundig gjennom svarene. 

- Avgiften er nå på høring og Finansdepartementet skal gå nøye gjennom de svarene vi har fått inkludert svaret fra Konkurransetilsynet, sier finansminister og FrP-leder Siv Jensen