- Siv svikter som leder

At Siv Jensen ikke klarer å si ja eller nei til EU avslører hennes manglende lederegenskaper, mener Høyre-leder Erna Solberg.

LEKER LITE PÅ FERIE: Erna Solberg vil sørge for at EU-debatten blir en del av valgkampen, og stiller til intervju selv om hun har ferie. Hun får sving på diabloen, til tross for at ungene på 10 og 12 år holder seg til ballspill.
Foto: Lars Lindqvist
LEKER LITE PÅ FERIE: Erna Solberg vil sørge for at EU-debatten blir en del av valgkampen, og stiller til intervju selv om hun har ferie. Hun får sving på diabloen, til tross for at ungene på 10 og 12 år holder seg til ballspill. Foto: Lars Lindqvist Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- En med ambisjoner om å lede landet kan ikke backe ut på et så viktig standpunkt i forhold til Norges posisjon i Europa. Siv svikter når det gjelder å ta på seg nasjonale lederoppgaver. Det er rett og slett mangel på lederskap, sier Solberg.

Islands beslutning om å forhandle om EU-medlemskap har gitt Høyre-lederen blod på tann. Hun er skråsikker på at Norge er medlem av EU innen ti år, og det er hun som skal få oss dit. Allerede til høsten skal hun sørge for at EU blir tema i valgkampen, og det skal verken Jens eller Jensen få hindre henne i.

- Et paradoks

I går sa Frp's utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund til Dagens Næringsliv at en det ikke haster å ta stilling til spørsmålet om medlemskap i EU.

- Det er jo et paradoks. Frp sier at de vil ha folkeavstemning på om vi skal ha bompengefinansiering, men har ingen problemer med å flagge sitt standpunkt. Da bør det gjelde for EU-saken også, sier Solberg.

Det er ikke lenge siden Høyre-lederen sto på partiets landsmøte åpnet for å gå i regjering alene med Frp. I etterkant sa flere sentrale høyrepolitikere til Dagbladet at skytset fra da av skulle rettes mot de rødgrønne, og ikke den mulige regjeringspartneren. Nå skyter Erna i begge retninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer