- Siv sviktet jentene

- Siv Jensen har sviktet jentene i FpU. Det sier leder for Krisesentersekretariatet, Tove Smaadahl. Hun er skremt av Frp-ledelsens forsøk på å beskylde dem som forteller om overgrep for løgn - og for å bagatellisere saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Siv Jensen har visst om voldtektssaken. Likevel går hun på talerstolen og snakker om problemet med ryktespredning. Cathrin Rustøen må ha følt seg tråkket på! Når man har stått fram med en sånn sak, er det utrolig vondt å bli beskyldt for å ha løyet, sier Smaadahl.

Hagen skremmer

Tove Smaadahl sammenlikner Frp med en lukket menighet: - Dette minner om sakene der det er oppdaget seksuelle overgrep i menighetene, og der jentene er bedt om å tie stille for ikke å skade menigheten. Bare at Frp er enda verre!

Hun er overbevist om at noe har skjedd på det omtalte landsmøtet i FpU i januar.

- Det er ingen tvil om at det er begått en voldtekt. Ingen kvinne ville fortalt hele Norge at hun var voldtatt, om det ikke var tilfelle.

Carl I. Hagens uttalelser har skremt Smaadahl: - Han bagatelliserer hendelsen og mistenkeliggjør kvinner. Hagen påstår at han kjemper for rettferdighet og straff, men støtter ikke sine egne når noe slikt skjer.

- Skal Frp og FpU få ryddet opp i dette, må Hagen først beklage påstandene om at dette var usanne rykter.

Sviket helt

Siv Jensen har fortalt at Rustøen informerte henne om voldtekten, men har ikke ønsket å si noe om hvilke råd hun ga.

- Hvis Siv Jensen har visst om dette, uten å gi full støtte til dem det gjelder, er det et svik mot jentene i FpU som har vært utsatt for overgrep.

- Som en del av ledelsen burde Jensen vært helt klar på at slikt godtas ikke i Frp. Hun skulle ha jobbet for å renske ut dem det gjelder, og hjulpet jentene med å anmelde sakene, sier Smaadahl.

<B>STILTE IKKE OPP:</B>Partiformann Carl I. Hagen og nestformann Siv Jensen, ble møtt med massiv kritikk. De bagataliserer saken og har totalt sviktet FpU-jentene som er utsatt for sexoversgrep.