LEVERER: Finansminister og Frp-leder Siv Jensen tror velgerne setter pris på veiselskap og andre Frp-saker regjeringen har levert i det siste.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LEVERER: Finansminister og Frp-leder Siv Jensen tror velgerne setter pris på veiselskap og andre Frp-saker regjeringen har levert i det siste. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Siv tar et jafs på ny måling: - Fordi Ap har begynt å mene noe igjen

Etter bunnmåling i mars får Frp 13 prosent i april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finansminister og Frp-leder Siv Jensen tror velgerne ser at Frp leverer og innfrir valgløfter, som samferdselssatsingen.

Hun mener det også er bra for Frp at Ap «har begynt å snakke politikk igjen.»

- Det har ikke vært mulig å få et politisk ord ut av Ap siden valget. Men nå har de endelig begynt å mene noe igjen.

- Det gjør at det blir lettere å få fram forskjellene og nyansene. Og tradisjonelt er det betydelig forskjell mellom Frp og Ap. Du får debatten fram, og det mener jeg er bra, også for Frp, sier Jensen til Dagbladet.

Får hjelp av Ap - Er bunnen nådd for Frp nå?

- Det er i alle fall mye hyggeligere å kommentere gode målinger enn dårlige. Nå har vi sett flere etter hverandre som går i riktig retning. Men jeg vet at målinger går opp og ned. Jeg har også sagt hele tiden at vår formel for suksess handler om to ting: Det handler om å levere varene i forhold til det vi har sagt vi skal. Det har vi gjort mye av i det siste.

- Og det handler om at Ap har begynt å snakke politikk, slik at vi får debatt og får fram forskjellene, sier Jensen, som særlig mener forslaget om å ta imot 10 000 syriske flyktninger er uklokt.

- Hva er målet for kommunevalget?

- Vi har ambisjon om å gjøre et best mulig valg, sier Jensen.

Mye støy I vår har det vært harde tak mellom regjeringspartiene, Venstre og KrF om asylpolitikken. Frp-nestleder Per Sandberg har måttet beklage karakteristikker av KrF.

- Har bråket rammet Frp og oppslutningen om partiet?

- Det har vært en del støy, først og fremst mellom de fire samarbeidende partiene. Det velgerne gjerne vil ha, er resultater. Nå har de fått mye av det, ikke minst samferdselspolitikken, som vi har gått til valg på og som vi leverer på.

Veiselskap - Frp har vært alene i veldig mange år om å ville danne et veiselskap, nå gjennomføres det. Det skulle bare mangle at velgerne ikke lar seg begeistre av det, sier Jensen.

Høyre som holder landsmøte denne helga, går tilbake 1, 2 prosentpoeng til 22, 3 prosent. Arbeiderpartiet ser ikke ut til å ha fått effekt av sitt landsmøte forrige helg. Partiet går tilbake 2, 3 prosentpoeng til 38, 8 prosent. Ap henter likevel fortsatt velgere fra alle partier.

Ap: - Tar tid Dette sier Ap om resultatene:

- Dette er uansett et veldig høyt nivå. Vi har stabilisert oss på målinger pluss minus førti. Det er stabilt rødgrønt flertall. Målinger går opp og ned, og vi må jobbe knallhardt for å opprettholde tilliten vi har for øyeblikket. Vi vedtok på landsmøtet mye politikk, som på skole, helse og sysselsetting, som vil være med på å bygge opp tilliten. Men det tar tid fra et landsmøte til politikken formidles ut til velgerne, sier Ap's nestleder Trond Giske.

Vis mer