Lederdiskusjonen avblåst

Siv tar gjenvalg som partileder

Siv Jensen har gitt valgkomiteen i Frp beskjed om at hun ønsker å fortsette å lede partiet. - Jeg kjenner på det med veldig stor glede, sier Frp-lederen.

DET 15. ÅRET: Siv Jensen (50) er klar for å gyve løs på sitt femtende år som Frp-leder, og en ny periode på Stortinget fra 2021, 24 år etter at hun ble innvalgt første gang. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
DET 15. ÅRET: Siv Jensen (50) er klar for å gyve løs på sitt femtende år som Frp-leder, og en ny periode på Stortinget fra 2021, 24 år etter at hun ble innvalgt første gang. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter Carl I. Hagens 28 år som Frp-formann overtok Siv Jensen under landsmøtet i 2006. Nå er hun klar for å ta fatt på sitt femtende år som partileder.

- Jeg har aldri vært i tvil om å fortsette, forteller Siv Jensen til Dagbladet.

Etter at Frp i januar forlot Solberg-regjeringen åpnet flere sentrale Frp-ere for endringer i partiledelsen. Nestleder Sylvi Listhaug har vært lansert som framtidig Frp-leder, men har selv avvist det som en aktuell problemstilling. Tidligere nestleder Ketil Solvik-Olsen har opplyst at han vil stille seg til disposisjon den dagen Siv Jensen ønsker å gi seg. Det skjer neppe med det første.

- Samler partiet

På spørsmål om hun har fått motforestillinger fra partiorganisasjonen om å ta gjenvalg, svarer Siv Jensen:

- Nei, jeg opplever veldig bred tilslutning, og at det samler partiet. Jeg både tror og håper at mange i partiet blir glade for denne beskjeden, sier Siv Jensen.

- Har du rådført deg med dine nestledere før du tok avgjørelsen?

- Nei, jeg har ikke hatt behov for å rådføre meg med noen. Jeg er full av pågangsmot og synes det er stas å lede Fremskrittspartiet videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer