<strong>FRP, IKKE SIAN:</strong> Siv Jensen tegner en tydelig konfliktlinje mellom SIAN og hennes eget parti. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FRP, IKKE SIAN: Siv Jensen tegner en tydelig konfliktlinje mellom SIAN og hennes eget parti. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Siv til angrep på SIAN

Siv Jensen slår fast overfor Dagbladet at det er uforenlig å være SIAN-medlem og samtidig Frp-er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Etter en het partilederdebatt i Arendal konfronterte Dagbladet Frp-leder Siv Jensen med partiets forhold til SIAN (Stopp islamifiseringen av Norge).

- Det er helt uforenlig å være Frp-medlem og samtidig medlem av SIAN. Det går ikke sammen, sier Jensen til Dagbladet.

Frp-topp i Nesodden John Brungot (70) ligger an til å bli kastet ut av partiet for sine holdninger til islam og muslimer. Han vil likevel kunne bli valgt inn i kommunestyret for partiet.

- Jeg er veldig glad for at vi ikke har denne personen som vårt medlem lenger, rett og slett fordi det er uforenlig, fortsetter Jensen.

- Kommer dere til å sjekke om flere personer er medlem av SIAN?

- Vi har handlet kontant i denne saken, og det kommer vi til å fortsette med, svarer Jensen.

- Våre dødsfiender

I går ble det kjent at den 70 år gamle toppkandidaten til Frp ved kommunevalget i Nesodden i Akershus kaller muslimer «våre dødsfiender», hevder at asylsøkere er «forkledd invasjon», sprer falske nyheter om skytemassakrer og mener nyhetsjournalisten Kadafi Zaman er en muslimsk «muldvarp» i TV 2.

- Jeg ble gjort oppmerksom på dette i dag. Jeg kan ikke se noe ved denne saken som ikke skulle tilsi at han vil miste sitt medlemskap, sier Alf E. Andersen som leder organisasjonsutvalget i Frp til Dagbladet.

- Kan bli valgt inn

Arbeiderpartiets ordfører på Nesodden Truls Wickholm understreker at Brungot kan bli valgt inn i kommunestyret selv om han er ekskludert, dersom Frp får tilstrekkelig med stemmer.

- Valglistene er satt og kan ikke gjøres om. Det er den typen retorikk Brungot står for som fører til hat og vold. Nå kan dette hatet og alle konspirasjonsteorierne få en plass i kommunestyret på Nesodden. Det er Frps ansvar, sier Wickholm til Dagbladet.

Han finner det rart at ingen i Frp har reagert og grepet inn mot Brungot tidligere.

- Han har delt disse postene åpent på Facebook. At ingen har reagert før nå sier meg at Frp aksepterer dette så lenge det går under radaren, men tar oppgjør når de blir konfrontert, sier Wickholm og spør om Frp nå vil gjennomgå sine medlemslister og ekskludere alle som måtte være medlem av SIAN.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer