Siv til angrep på SIAN

Siv Jensen slår fast overfor Dagbladet at det er uforenlig å være SIAN-medlem og samtidig Frp-er.

FRP, IKKE SIAN: Siv Jensen tegner en tydelig konfliktlinje mellom SIAN og hennes eget parti. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FRP, IKKE SIAN: Siv Jensen tegner en tydelig konfliktlinje mellom SIAN og hennes eget parti. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Etter en het partilederdebatt i Arendal konfronterte Dagbladet Frp-leder Siv Jensen med partiets forhold til SIAN (Stopp islamifiseringen av Norge).

- Det er helt uforenlig å være Frp-medlem og samtidig medlem av SIAN. Det går ikke sammen, sier Jensen til Dagbladet.

Frp-topp i Nesodden John Brungot (70) ligger an til å bli kastet ut av partiet for sine holdninger til islam og muslimer. Han vil likevel kunne bli valgt inn i kommunestyret for partiet.

- Jeg er veldig glad for at vi ikke har denne personen som vårt medlem lenger, rett og slett fordi det er uforenlig, fortsetter Jensen.

- Kommer dere til å sjekke om flere personer er medlem av SIAN?

- Vi har handlet kontant i denne saken, og det kommer vi til å fortsette med, svarer Jensen.

- Våre dødsfiender

I går ble det kjent at den 70 år gamle toppkandidaten til Frp ved kommunevalget i Nesodden i Akershus kaller muslimer «våre dødsfiender», hevder at asylsøkere er «forkledd invasjon», sprer falske nyheter om skytemassakrer og mener nyhetsjournalisten Kadafi Zaman er en muslimsk «muldvarp» i TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer