Siv «trener» på å bli statsminister

Leser Obamas selvbiografi og blar i «Norges statsministere».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg mener det er helt fjernt å gå rundt og si at man har lyst til å bli statsminister. Lyst er noe man kan ha til å gå ut og drikke et glass vin, sier Siv Jensen med bestemt stemme.

- Men jeg er klar for oppgaven. Jeg har stor respekt for Jens og den jobben det er å være statsminister. Men Frp ønsker jo å fornye Norge, og da må vi også være rede til å satse litt på de oppgavene som følger med. Det krever sine forberedelser.

- Ydmyk

Den lange valgkampen og forberedelsene til statsministerrollen har begynt. Jensen leser Barack Obamas selvbiografi og blar i Per Otto Borgens «Norges statsministere». I sistnevnte bok studerer hun særlig Hornsrud-regjeringen og Arbeiderpartiets vei til makt.

- Hvordan forbereder du deg mentalt til å bli statsminister?

- Jeg har en litt ydmyk tilnærming til dette. Jeg tror veldig mange føler at ansvaret kommer nærmere og nærmere, muligheten kommer nærmere og nærmere. Vi må være forberedt på mange oppgaver vi ikke har hatt tidligere. Det gjelder meg og det gjelder veldig mange andre i Fremskrittspartiet. Jeg tror det gjør noe med mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer